Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів готова до участі в круглому столі з коаліцією, але сумнівається в його результативності


Про це заявив представник “регіоналів” Тарас Чорновіл. Про готовність коаліції вже з наступного тижня вести переговори з партією, яку очолює Янукович, оголосив голова політради “Нашої України” Роман Безсмертний.


Про це заявив представник “регіоналів” Тарас Чорновіл.

За його словами, Регіони не планують відступати від своїх вимог:

“Ультиматум – це є одна з практик фактично політичного процесу, яка означає, що ми заявили свої вимоги і від них не відступимося в жодному випадку”.

Про готовність коаліції вже з наступного тижня вести переговори з партією, яку очолює Янукович, оголосив голова політради “Нашої України” Роман Безсмертний.

Він не схвалює ультимативний підхід Регіонів:

“Ми не приймаємо ультиматуму як форми спілкування в українському парламенті. Під час підготовки угоди ми зробили кроки, які засвідчили нашу повагу до опозиції, до її прав”.

Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко розкритикувала дії Партії регіонів:

“Вони самі не розуміють своїх вимог. У них просто є стрес від того, що в них не вистачило ані підтримки в суспільстві, ані таланту переговорного для того, щоб створити коаліцію більшості, для того, щоб стати владою в країні”.

Партія регіонів вже четверту добу блокує парламентську президію, не дозволяючи розпочати сесійне засідання.

Депутати вимагають віддати їм керівництво третини комітетів, обрати спікера таємно, а прем’єра – відкрито і не в пакеті, розпочати знову процедуру приведення до присяги суддів КС і звільнити міністрів-сумісників.

“Круглий стіл” за участі представників більшості та опозиції відбудеться у понеділок вранці.
XS
SM
MD
LG