Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко не збирається розпускати Верховну Раду i закликає політичні сили шукати вихід із парламентської кризи


Президент України знову заявив, що повторних парламентських виборiв в країні не буде i закликає більшість i опозицію до переговорів.


Президент України знову заявив, що повторних парламентських виборiв в країні не буде i закликає більшість i опозицію до переговорів, покладаючи надії на проведення 3 липня iнiцiйованого ним політичного «круглого стола» для обговорення питань, пов''язаних з парламентською кризою.

«Ще раз наголошую – повторних виборів не буде! Це дуже дороге задоволення для країни i неадекватна цiна амбiцiй деяких полiтикiв», – наголосив Віктор Ющенко у традиційному суботньому радiозверненнi до українського народу.

Глава держави зазначив, що «мудрість, патріотизм i вiдповiдальнiсть за Україну сьогоднi як нiколи потрiбнi українським полiтикам».

«Десяту рiчницю української Конституцiї країна зустрiла без Конституційного суду, без дієздатного парламенту та нового уряду. Вiдповiдальнiсть за це лежить виключно на депутатах нової Верховної Ради, на лiдерах партiй та блокiв, через недалекоглядну позицiю яких заблоковано роботу парламенту», – сказав Віктор Ющенко.

На його думку, «мотивiв для блокування зали немає, i в цьому виснажливому протистояннi не буде переможцiв».

Глава держави висловив жаль, що нова Верховна Рада починає свою дiяльнiсть із конфронтацiї, «яка призвела до серйозної парламентської кризи». «Боляче, що новообранi депутати дають мотив суспiльству та свiту обговорювати їхню безвiдповiдальнiсть i непримиреннiсть», – зазначив Віктор Ющенко.

Президент покладає вiдповiдальнiсть за бездiяльнiсть парламенту протягом мiсяця «на кожного з 450-ти народних депутатiв».

«Я звертаюся до кожного парламентарiя – переконайте ваших лiдерiв сiсти за стiл переговорiв. Досить протистоянь! Будьте мудрими», – заявив президент.

Вiн також зазначив, що «можна бути в опозицiї до влади, але не можна бути в опозицiї до країни». «А сьогоднiшня позицiя тих, хто блокує роботу парламенту, б''є саме по Українi. I виборцi добре розумiють. Я чекаю вiд коалiцiї представлення кандидатури прем''єр-міністра, внесеної у визначеному Конституцiєю i регламентом порядку», – сказав Віктор Ющенко.

«Як глава держави я працюватиму i з коаліцією, i з опозицією в розв''язанні невідкладних питань розвитку держави», – наголосив Президент України.
XS
SM
MD
LG