Доступність посилання

ТОП новини

Земля чи влада? Боротьба влади з підприємцями по-харківськи.


Вікторія Маренич Харків, 3 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Харківські підприємці – власники малих архітектурних форм - сьогодні вдалися до пікетування будівлі Харківської міської Ради. Так вони протестують проти рішення харківської влади позбутися кіосків начебто через відсутність документів на земле відведення.

Приватний підприємець Олена Дорошенко має невеличкий кіоск далеко від центру Харкова – біля заводу імені Шевченка. В ньому торгує завжди потрібним крамом – білизною та трикотажем для дітей та дорослих. Говорить, що в цьому районі бракує відповідних магазинів, тому її бізнес давав невеликі, але прибутки. Далі – Олена Дорошенко:

- 2 роки і 4 місяці я роблю землевідведення на свій кіоск, але влада не дає мені цього зробити. Не подобається кіоск – ні червоний, ні білий, ні зелений – чи з дверима, чи зачиніть вікно, немає фундаменту, пофарбуйте – все робила, а в результаті відмовили.

Приватний підприємець Ольга Ляшенко говорить, що їй принесли якийсь папірець – без підписів та печатки, в якому мовилося про те, що їй потрібно припинити роботу власного кіоску з 1 липня. Ольга Ляшенко продовжує:

- Вони віддають нашу землю зовсім іншим людям. Мене, як першого претендента на цю землю, не поставили до відома, а створили умови, за яких я не можу оформити документи. Добкін і Кернес ( міський голова Харкова та секретар міськради – ред.. ) спочатку говорили про те, що буде створено комісію, яка працюватиме із кожним окремим підприємцем. Це брехня. Мене поставили до відома – прибирай свій кіоск.

Ці підприємці - з 500 тих, хто сьогодні прийшов до будівлі Харківської міської ради, аби почути відповіді представників влади на свої запитання. На жаль, жоден із чиновників не відреагував на цю акцію протесту. Будівлю міськради подвійним колом охороняли правоохоронці. Саме вони, а також охорона секретаря міськради Геннадія Кернеса не допустили представників ініціативної групи акції протесту до будівлі аби передати свої вимоги представникам влади. До міського голови Харкова впустили лише юристів, які , виходячи з будівлі, повідомили про те, що представники влади на спілкування не налаштовані. Комітет профспілок підприємців Харкова звернувся із заявою до Верховної Ради - достроково припинити повноваження Михайла Добкіна на посаді Харківського міського голови і розпустити міську раду.

А тим часом від правоохоронців надійшла інформація, що біля станції метро „Холодна Гора ” демонтують кіоски , власники яких вдалися до опору.
XS
SM
MD
LG