Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Особливості національного відпочинку.


Київ, 3 липня 2006 року. У розпалі пора, на яку чекали і на яку збирали гроші цілий рік – пора відпусток. Мало хто влітку сидить вдома. Кому дозволяє гаманець, той подорожує за кордон. А той, хто про Канари, Мальдіви або Туреччину з Єгиптом може лише мріяти, задовольняється вітчизняними курортами. Хоча чимало туристів прямують до Криму або інших місць в Україні не лише через брак грошей. Скільки ж коштує нинішнього літа такий відпочинок? Наскільки ненав’язливий національний курортний сервіс? Про це – сьогоднішні “Звуки життя” – “Особливості національного відпочинку”. З вами Олександр Лащенко.

Влітку найбільший потік туристів очікується, традиційно, в Криму. Хоча за перше півріччя на півострів приїхало на п’ятдесят тисяч курортників менше, ніж за цей же час торік, повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Сімферополі Володимир Притула. Враховуючи, що загалом до Криму за сезон їде відпочивати п’ять мільйонів людей, зменшення нібито не суттєве. Але місцеві експерти б’ють на сполох і попереджають про загрозливу тенденцію.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Сім мільярдів доларів - таку суму минулого року залишили на українських курортах вітчизняні й зарубіжні відпочивальники. Проте лише близько двох з половиною мільярдів доларів цих коштів надійшло до бюджету від туристичних фірм, - звітує заступник начальника Державної служби туризму і курортів Сергій Сьомкін.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Триста сонячних днів на рік, тепла вода відразу трьох морів, святині для прочан, високий рівень обслуговування – така держава приречена на те, щоб приваблювати іноземців...Навіть, незважаючи на складну обстановку в цьому регіоні. І в Ізраїлі ( а йдеться саме про нього) свій “туристичний” шанс використовують на “всі сто”. Єрусалимський кореспондент Радіо Свобода Вольф Москович.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Як розповідати історію рідного краю і водночас отримувати за це гроші? Займатися "зеленим туризмом". Такі туристичні точки вже є і в Карпатах. Діють вони і на Чернігівщині. Місцевий підприємець Микола Череп тримає "господарство" біля національного заповідника Качанівка. Показує туристам мальовничі краєвиди і розвиває власний туристичній бізнес.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG