Доступність посилання

ТОП новини

Влада Дніпропетровська планує за 25 років оновити паркові зони, впорядкувати рух транспорту, подовжити вчетверо метро та збільшити “спальні” райони міста


Усе це передбачає Генеральний план забудови міста, який сьогодні презентував міськвиконком.

Усе це передбачає Генеральний план забудови міста, який сьогодні презентував міськвиконком.

Проект Генерального плану розробили фахівці київського інституту “Діпромісто”. Він враховує зростання населення Дніпропетровська у найближчі 25 років майже на чверть і значне збільшення транспортного навантаження у місті.

Відтак спеціалісти передбачили ущільнення житлових масивів, прокладання нових транспортних магістралей, будівництво двох мостів.

Семикілометровий Дніпропетровський метрополітен, який у нинішньому вигляді на презентації фахівці назвали “не серйозним видом транспорту, а атракціоном”, мають подовжити ще на 30 кілометрів. Підземка пролягатиме під Дніпром і з’єднає лівобережну частину міста з правим берегом.

У в історичному центрі розпочнуть роботи з реконструкції цілих кварталів. Також розширять паркові та лісові зони, ботанічний сад і гідропарк.

Проект Генерального плану кияни розробляли упродовж 4-ох років. Тепер його мають обговорити дніпропетровські фахівці та громадськість і ухвалити депутати.
XS
SM
MD
LG