Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» ставить кілька умов щодо переговорів про створення коаліції з Партією регіонів


Про це повідомив представник фракції «Нашої України», лідер партії Народний рух України Борис Тарасюк.


А саме:

1) виключення із цієї коаліції Комуністичної партії 2) висування кандидатури прем''єра від Нашої України 3) дотримання при роботі Верховної Ради регламенту й Конституції 4) приведення до присяги суддів Конституційного Суду.

Про це повідомив представник «Нашої України», лідер партії Народний рух України Борис Тарасюк.

Водночас, він зазначив, що консультації з керівництвом Партії Регіонів, які пройшли 12 липня, засвідчили – неможливість реалізації цих позицій. Й тому, за його словами, консультації були припинені.

Говорячи про кандидатуру прем''єра, яку хотіла б висунути «Наша Україна», Тарасюк відмовився назвати конкретну кандидатуру, але натякнув, що мова може йти про нинішнього прем''єр-міністра Юрія Єханурова.

«Ми маємо гарну пропозицію щодо кандидатури прем''єра... Порошенка я не називав, а чим вам не підходить нинішній прем''єр?», – сказав Тарасюк, відповідаючи на запитання журналістів.

Тарасюк зазначив, що остаточно консультації «Нашої України» і й Партією регіонів припинено в четвер, коли «Наша Україна» побачила, що Партія регіонів не дотримується домовленостей, які були досягнуті в середу.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтвердив журналістам, що основними умовами «Нашої України» для участі в широкій коаліції є виключення з коаліції КПУ й відмова від висування Януковича прем''єром.

Він назвав такі пропозиції «Нашої України» провокаційними, на які Партії регіонів не може погодитися.
XS
SM
MD
LG