Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз не бачить юридичних підстав для розпуску парламенту


Напередодні Віктор Ющенко заявив, що не виключає можливості розпуску Верховної Ради, якщо до 25 липня парламентарі не досягнуть компромісу.


“Весь час йдеться про відставку Кабінету Міністрів, але це інша категорія, і регулюється Конституцією інакше, аніж припинення повноважень Верховної Ради. Так само норма Конституції передбачає обов’язковість внесення кандидатури прем’єра запропонованої коаліції, не пізніше п’ятнадцятиденного терміну”, - зазначив голова Верховної Ради.

Напередодні Віктор Ющенко заявив, що не виключає можливості розпуску Верховної Ради, якщо до 25 липня парламентарі не досягнуть компромісу.

У разі необхідності Олександр Мороз обіцяє ще раз оголосити про створення Антикризової коаліції:

“Якщо буде бажання у народних депутатів, завтра на ранковому засіданні я ще раз, повторно заявлю, що коаліція працює, назву прізвища депутатів, які входять у більшість. І це питання буде остаточно зняте, так само, як і питання про внесення кандидатури прем’єр-міністр”.

На завтрашньому засіданні, прогнозує Олександр Мороз, Верховна Рада має вирішити усі питання щодо розподілу парламентських комітетів.

Соцпартія заявила про вихід із коаліції демократичних сил 7 липня.

Цього ж дня Партія регіонів, Компартія та СПУ оголосили про створення нової антикризової більшості.
XS
SM
MD
LG