Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному під час акції «Схід і захід разом» комуніст побив активіста «Антикримінального вибору».


Валентина Одарченко Рівне, 18 липня 2006р. (RadioSvoboda.Ua) – У найсхіднішій області на заході України, Рівненщині – не обійшлося без силових конфліктів під час акції «Схід і захід разом». На Театральному майдані Рівного біля червоного та малинового наметів майоріли прапори й спілкувалися, висловлюючи обурення помаранчевою владою, ортодоксальні комуністи та їхні новітні друзі – соціалісти.

Акція могла завершитися читанням Угоди про сторення антикризової коаліції та розповсюдженням антипрезидентських листівок, однак цьому завадили активісти громадської організації «Антикримінальний вибір», котрі розмістили неподалік свій стенд з карикатурою на Антикризову коаліцію, а дехто з хлопців наважився проілюструвати своє бачення коаліційного майбутнього, вдягнувши шапки в смужечку і вмикнувши відповідного змісту пісні.

Лоток яєць, котрий красувався біля стенду, був призначений саме карикатурі. Однак перший секретар Рівненського міськкому компартії такої наруги над своїми лідерами не потерпів і почав викликати яєчний вогонь на себе, провокуючи учасників акції.


Федоров: В меня бейте! Коммунисты, ко мне!

У цей час комуніст- прапороносець накинувся з кулаками на голову міської громадської організації «Антикримінальний вибір» Святослава Кличука. Близькість міліції не дала розгорнути конфлікт, однак по голові «антикримінальний» лідер все ж отримав. Біло-синьо-помаранчеві змішалися, ведучи ґрунтовні дискусії та критикуючи і «своїх» і «чужих» із залученням глядачів, котрі прямували на ринок через майдан.

Голос 1: А вам не здається, що на виборах народ України таки зробив свій вибір – Партія регіонів?

Голос 2: Так комуністи знищили 10 мільйонів українців голодомором… Саме там, на сході…

Голос 3: Ну, я не пропаду – я маю 80 соток городу, в мене поросята є… Але коли вже люд зрозуміє, що ніхто за них не дбає?

Голос 4: Треба ввести пряме президентське правління.

Яйця для Соціалістично-Регіональної Антикризової Коаліції
Голос 5: Ішли на вибори – не могли об’єднатися. Розумні хлопці були там, а не могли навіть цього зробити – ось і маємо… А мене ще в школі вчили – віник разом не переламається, а поодинці переламаєте. Так і переламали…

Голос 6: Подивіться - серед комуністів все старі люди, яких від червоного відірвати неможливо – вони переконані. А тут теж стоять старші, у яких радянські репресії породили супротив проти комунізму. Молоді там немає, а якщо стоїть кілька з прапорами – то через матеріальний зиск…

На фоні активних суперечок з приводу того, хто кого зрадив, зовсім поряд самотньо майоріли прапори у руках двох мирно налаштованих регіоналів перед порожнім наметом.
XS
SM
MD
LG