Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення депутата у вбивстві.


Вікторія Маренич Харків, 19 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Трагічна загибель Олега Соколова – судді Харківського обласного апеляційного суду – може затягнути процес розгляду справи про діяльність злочинного угруповання, що діяло на Харківщині у 2002 році і до складу якого входив депутат Харківської облради від Партії регіонів.

Численні вбивства, пограбування, розбійництво. Всього близько 30 злочинних епізодів, які стали сторінками кримінальної справи у 33 томах. Все це – діяльність злочинного угруповання, яке упродовж 2002 року діяло у Харкові та області. До його складу входило 10 злочинців, серед яких, за даними слідства, і Володимир Розсоха, якого обрано депутатом Харківської обласної ради від Партії регіонів.

Руслан Беделов, державний обвинувач у цій справі :

(переклад) Він є одним із співучасників вбивства та замахів на вбивства, проте про винуватість чи невинуватість як його, так і інших учасників злочинного угруповання можна буде говорити лише після вироку суду.

До суду ця справа потрапила в липні минулого року. Чому так довго вона розглядається? Руслан Беделов говорить про велику кількість доказів, представлених до суду, що потрібно вислухати більше двох десятків людей, які є потерпілими, та близько 80 свідків. Крім того, нещодавно призначили низку нових судово-медичних експертиз. А після загибелі судді Олега Соколова, який вів цю справу, її розгляд може затягнутися на невизначений термін.

Сам обвинувачений – депутат обласної ради Володимир Розсоха – почувається на новій посаді добре. Адже про кримінальну справу, де фігурує його ім''я, виборці знали ще під час передвиборчих перегонів – цю інформацію озвучив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, перебуваючи у Харкові. Як і імена інших – тоді ще кандидатів у депутати різних рівнів, що мають непогашені судимості або перебувають під слідством. Таких осіб на Харківщині було близько 50.

Як виявляється, законодавство України не забороняє бути обраними та обиратися, навіть якщо у минулому у вас були проблеми із законом.

Федір Веніславський, кандидат юридичних наук, доцент Національної юридичної Академії Імені Ярослава Мудрого :

“Законодавство України не обмежує право бути обраними для тих, хто перебуває під слідством. Поки не доведено судом винуватість, Конституцією України гарантується презумпція невинуватості. І підстав не бути обраним не має”.

До речі, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес у минулому теж мав проблеми із законом, навіть „відсидів”. І нічого. Керує…
XS
SM
MD
LG