Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Ловись, рибко!


“Звуки життя”: Ловись, рибко!

Київ, 21 липня 2006 року.

Висока температура влітку може стати справжнім горем для рибалок - у Запорізькій області рибі не вистачає кисню у воді. Місцева рибінспекція, враховуючи сумний досвід попередніх років, побоюється, що від спеки риба почне гинути. Запорізьким іхтіологам – фахівцям з риби, є чого хвилюватися, адже у них велике господарство - Каховське водосховище, Дніпро, Азовське море... А тим часом риболовля залишається відрадою для багатьох українців. Що в цьому цікавого? Скільки коштує таке хобі? Зацікавилися “Звуки життя” – “Ловись, рибко!” З вами віола Бурда.

Як на мене, риболовля - для терплячих та спокійних людей. Сидіти годинами і чекати тільки одного - коли смикнеться поплавок...Що в цьому цікавого - зранку на Дніпрі намагалася відчути кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Кореспондент Радіо Свобода у Криму Володимир Притула своїй рибальській пристрасті не зраджує. Якось він вирішив наслідувати приклад героїв кінокомедії “Діамантова рука” і порибалити на “Чорних каменях”. Розраховувати на допомогу героя фільму Льоліка не доводилося, тому клювання риби ніхто не гарантував. Однак улов був. Отже – рибалка по-кримські від Володимира Притули:

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Якщо американець захопиться риболовлею, перше, що він має зробити - отримати на це ліцензію. Вона коштує близько двадцяти доларів на рік. Ще одна необхідна для американської риболовлі річ - сантиметр або точне око. Рибу, яка завдовжки більше тридцяти сантиметрів, за законом треба випускати на волю. Враженнями про свою першу рибалку - два тижні тому - ділиться кореспондент Радіо Свобода у США Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Натомість, актор Богдан Бенюк ніколи на рибалку не ходив. З однієї простої причини – “рибку шкода!” Інший відомий актор – Анатолій Хостікоєв – не такий категоричний у ставленні до рибалки. Йому навіть вдалося полювати на рибу в Росії, у районі падіння знаменитого Тунгуського метеорита. Анатолій Хостікоєв висадився у такій далечіні з гелікоптера. А потім півмісяца - рибалив.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG