Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: З брудних рук


Київ, 19 липня 2006 року.

Літо у розпалі, а в Україні продовжують торгувати у спеку продуктами - де заманеться і чим заманеться. Обрав “тепле” містечко біля зупинки автобуса, станції метро, на пляжі й продавай м’ясо, рибу, солодощі – прямо під пекучим сонцем, на газетці, розкладеній під ногами. Товар – не найдорожчої вартості, але частенько - “не першої свіжості”. Київська влада зажадала від ринків до першого серпня очистись і упорядкуватись. Схожі рішення приймала та приймає влада інших міст. Чому ж досі стихійна торгівля процвітає? Про це “Звуки життя” “З брудних рук”. З вами – Олександр Лащенко.

Тільки у столиці точок стихійного продажу – майже сто. І тут нічого дивного, всупереч усім “останнім попередженням” влади і санепідемстанції, “попит народжує пропозицію”. А для багатьох торгівців – це – єдина можливість заробити копійчину. Про одного з них розповідає кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Хвороб, які можна підчепити через неякісні харчі - безліч. Якщо ви запідозрили, що з’їли щось не те – негайно звертайтеся до лікаря - харчові отруєння можуть бути дуже підступними - говорить Неля Бутильська, лікар з гігієни харчування Міністерства охорони здоров’я України.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Для сімдесяти курортників у Євпаторії відпочинок продовжився на лікарняних ліжках, після обіду делікатесом - вареними креветками. Купували морську смакоту на стихійних ринках. Ялта, Алушта, Судак та Євпаторія - там уже є жертви несвіжих ласощів. З подробицями - кримський кореспондент Радіо Свобода Володимир Притула.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Коли ви стали свідком жвавої торгівлі прямо посеред вулиці м’яса “з душком”, осетрини “не першої свіжості”, про яку йшлося у романі "Майстер та Маргарита”, або інших подібних продуктів, можете звернутися до правоохоронців. І необов’язково шукати навколо міліціонерів. Достатньо зателефонувати за всім відомим номером “0-2”. Як у Києві борються із торгівлею нечистими (у прямому та переносному значенні) продуктами, розповідає начальник прес-центру столичної міліції Володимир Поліщук.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG