Доступність посилання

ТОП новини

Одеса приваблює курортників як ніколи


Петро Каландирець Одеса, 21 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) Включно до вересня заброньованими є місця навіть у найдорожчих готелях міста – таких як „Палац Дельмар”, „Одеса” та ”Моцарт”, де вартість люкс-номера сягає понад 700 американських доларів. Переповнені усі міські пляжі.

Місцеві експерти пов”язують такий успіх цьогорічного курортного сезону з рішенням міської влади відмовитись від планів попереднього керівництва перетворити Одесу на потужний промисловий комплекс. Нинішня мерія Одеси взяла курс на набуття статусу знаного у цілій Європі (не кажучи вже про СНД) курортного і туристичного центру. У приморській зоні нині, замість приватних маєточків для чиновників різного рівня, постають сучасні готелі та розважальні центри. Це для того, щоб туристи з різних країн світу, завітавши до Одеси, залишали Південну Перлину з непереможним бажанням відвідати це причорноморське місто ще раз.

Цього року вперше вхід до всіх міських пляжів є безкоштовним. Платними є лише послуги, які надаються безпосередньо орендарями. Заборонений і в”їзд автотранспорту до приморської зони.

Робиться все можливе і для очищення морської води та утримання її у належній якості. Як наслідок, цього року жоден з міських пляжів не був закритий для відвідувачів санепідемстанцією.

Начальник управління молодіжної політики, спорту і туризму Одеського міськвиконкому Михайло Аксанюк твердить, що влада робить все можливе для популяризації Одеси як потужного курортного і туристичного центру.

„На сьогодні для гостей міста випущений презентаційний комп”ютерний диск про Одесу. На дисках міститься інформація про усі міські пляжі, готелі, кінотеатри, розважальні центри. У світ вийшли і 100 тисяч буклетів „Одеса чекає на Вас”, які так само безкоштовні”, - сказав Михайло Аксанюк.

Не залишають без уваги і якість піску на пляжах. Щотижня у міськвиконкомі проходять наради під керівництвом першого заступника Одеського міського голови Анатолія Ворохаєва ,серед основних питань порядку денного яких є саме стан міських пляжів. На наступний рік у бюджеті планується передбачити необхідне фінансування на закупівлю машин для очищення морського піску від сміття. Нині ж на деяких міських пляжах проблема прибирання сміття є серед найактуальнішою. Чиновники твердять, що прибирати сміття за деякими курортниками не встигає не лише техніка, але і працівники санітарних служб.
XS
SM
MD
LG