Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Ненароджене...


Київ, 24 липня 2006 року. Клацаючи пультом по телеканалах, я натрапила якось на одне російське ток-шоу. Поважні гості розмірковували, здається, на тему духовного здоров’я сучасної молоді. Крапку у цих високочолих дискусіях поставила представниця однієї громадської організації. "Про який духовний ріст ви виведете мову, - обурилась жінка, - якщо і досі майже половина російських підлітків вважає аборти одним з найпростіших способів регуляції народжуваності". А наскільки поширене це явище в Україні? Як ставляться до абортів у католицькій Італії і протестантській Америці? До думають про переривання вагітності лікарі, психологи і прості українки? Про це сьогодні у Звуках життя – Ненароджене... З вами Надія Шерстюк. Вітаю!

В Україні, як і на всьому пострадянському просторі, статистичні дані по абортах є досить високими, стверджує лікар-акушер Міністерства охорони здоров’я В’ячеслав Камінський. Незважаючи на те, що з кожним роком кількість операцій зменшується...

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Лікарі не приховують - аборт, як і будь-яке хірургічне втручання, є шкідливим для здоров’я жінки. Операцію роблять фактично навпомацки - і лікар навіть високої кваліфікації може ненавмисно пошкодити матку - тоді жінка не зможе мати дітей.. Однак нині цивілізація дає й інші, менш шкідливі, способи позбавитися небажаної вагітності - говорить акушер-гінеколог В’ячеслав Камінський...

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Львів’янки з огляду на релігійне виховання рідше зважуються на аборти. Але це зовсім не означає, що львівські лікарі мають менше роботи - просто їхні клієнтки переважно громадянки Польщі. В цій країні аборти заборонені. Про українсько-польський бізнес щодо абортів - розповідає місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Страх залишитися одній з дитиною, без роботи, без коханого чоловіка і турботливих батьків часто наштовхує вагітних молодих жінок на думку, що єдиний вихід з ситуації - це аборт. У місті Фастові Київської області діє притулок для молодих матусь-сиріт, в якому побувала Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG