Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заарештувала 7 членів організованого злочинного угруповання «Грифон»


Це угруповання у 1994-1996 роках вчинило в Криму, у Керчі, низку тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств та замахів на вбивство.

Це угруповання у 1994-1996 роках вчинило в Криму, у Керчі, низку тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств та замахів на вбивство.

За повідомленням Центру громадських зв''язків Головного управління МВС у Криму, генпрокуратура встановила, що на початку 1994 року 11 мешканців Керчі створили збройну банду для насильницького заволодіння грішми і майном приватних підприємців, керівників підприємств, установ та організацій різних форм власності.

«Банда була добре організована, ролі її членів чітко визначені, установлено твердий порядок підпорядкованості, дисципліни, конспірації», – сказано у повідомленні.

Встановлено, що ватажок банди придбав вогнепальну зброю, засоби зв''язку, автотранспорт, орендував приміщення у нежитловому будинку, у тому числі підвал, який використовували для насильницького утримання, катувань й убивств людей.

У липні 1995 року з метою перерозподілу сфер впливу лідер організованого злочинного угруповання «Грифон» дійшов згоди з іншим злочинним формуванням Керчі угрупованням Кельзона про спільну фізичну ліквідацію конкуруючого угруповання «Адар».

«Бандою неодноразово використовувався метод насильницького захоплення громадян, у ході якого бандити часто представлялися співробітниками спецпідрозділу «Беркут», після чого жертва вивозилася на берег моря, на катері доставлялася на середину Керченської протоки, де приреченій людині наносилися побої, її зв''язували рибальською сіткою й у притомному стані, з якорем, скидали у відкрите море», – повідомило Головне управління МВС у Криму

У серпні 1996 року лідера «Грифона» вбили у бандитських розбірках, і злочинна діяльність банди припинилася.
XS
SM
MD
LG