Доступність посилання

ТОП новини

Харківські відгуки подій на політичному олімпі.


Вікторія Маренич Харків, 3 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Харків’яни спокійно зустріли рішення Президента України, але неоднозначно.

Харків сьогодні жив звичайним спокійним життям. Політичної спеки у місті не спостерігалося. Пересічні харків’яни реагували на запитання Радіо Свобода спокійно, без зайвих емоцій, демонструючи при цьому різні позиції щодо рішення Президента України:

(переклад) “Врешті-решт є визначена позиція, і буде працювати уряд”.

(переклад) “Це правильне рішення, я думаю, що згодом і західна Україна змінить своє ставлення, і Янукович буде там ще популярнішим, ніж у нас”.

(переклад) “Я думаю, що це не допоможе Україні об’єднатися, потрібно було приймати рішення упродовж 24 7годин, тоді б рішення Президента відповідало Конституції”.

(переклад) “Мені важко сказати, мені особисто Янукович не симпатичний, але дивлячись на безлад в країні, не знаєш, що краще”.


Місцеві політики теж по-різному висловлювали свої думки, але теж без зайвих емоцій. Лідер обласного осередку РУХу Анатолій Семенченко назвав прийняте Президентом рішення невеличким злом у порівнянні з тим, якщо б на Україну чекали повторні вибори:

“Президент вчинив мудро, він врешті проявив себе як державний лідер”.

Рішенням, що об’єднає Україну, назвав Віктор Суботін, перший секретар обкому СПУ, дії двох Вікторів – Ющенка та Януковича:

“Вони прийняли рішення на перспективу держави, я дуже це підтримую, і у державі буде спокій”.

Василь Третецький, голова обласного осередку Української народної партії, він же заступник голови Харківської облдержадміністрації, заявив, що не коментуватиме рішення Президента як чиновник. Проте як політик, його не підтримує:

“Я звертався до Президента як голова обласного осередку політичної партії не призначати його прем’єр – міністром. Це моя позиція, і вона не змінилася”.

Член облради партії „Наша Україна” Анатолій Кваша підтримує Президента, але висловив сумнів, що новий прем’єр-міністр виконуватиме всі обіцянки, що прозвучали вночі:

“Це дуже виважений крок для об’єднання держави, але як відкликнеться новий прем’єр-міністр на питання розбудови держави – це питання”.

Любов Чуб, заступник голови обласного осередку Партії регіонів заявила, що не мала жодних сумнівів про кандидатуру прем’єр-міністра:

(переклад) “Я вважаю, що це рішення не далося Президенту легко, але воно мудре. Адже передвиборча боротьба – це одне, а коли є загроза розколу України, то треба поступатися своїм амбіціям і приймати таке рішення. Ми його вітаємо”.

Протягом дня керівники міста і області політичну ситуацію в Україні не коментували.
XS
SM
MD
LG