Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: УНІВЕРСАЛ ьний уряд.


Київ, 7 серпня 2006 року. Українські політичні процеси, котрі кілька місяців, здавалося б, загрузли у клубку нерозв”язаних проблем, з минулої п’ятниці замиготіли, як картинки у калейдоскопі. Не встиг Віктор Ющенко у пам"ятному телезверненні погодитися з кандидатурою Віктора Януковича на прем’єрську посаду і підписати Універсал національної єдності, як буквально за день Верховна Рада затвердила нового голову уряду і новий склад Кабінету Міністрів. Яким є новий коаліційний уряд? Чим відрізнятиметься від своїх попередників? Чи гарантоване йому довге життя? Що очікують прості українці від новоспечених міністрів? Це спробують з’ясувати Звуки життя - УНІВЕРСАЛЬний уряд. З вами Надія Шерстюк

Чи довіряєте ви новому уряду і його новому-старому прем’єру Януковичу? Чи розраховуєте на зміни у вашому житті після того, як сформували цей Кабмін? Таке запитання ми адресували сьогодні перехожим на столичних вулицях.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Журналістові Вахтангу Кіпіані не довелося бути знайомим із Віктором Януковичем. Свої враження про нього, як про людину, Вахтанг склав із преси. Враження ці – не найкращі. А сприйняття Януковича як прем’єра – катастрофічне. Натомість колишня речниця Януковича, а нині народний депутат від Партії Регіонів Ганна Герман вважає Віктора Януковича людиною, яка завжди виконує свої обіцянки. Крім того, за її словами, він – компетентний, вимогливий керівник.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Під час парламентких виборів Віктор Янукович і Партія Регіонів одним з основних завдань ставили зміну статусу російської мови і вступ до Єдиного економічного простору. Чи збирається відстоювати ці ідеї новий переважно біло-блакитний Кабмін? Як сприймають новий уряд у Москві? Про це дізнаємось від московського кореспондента Радіо Свобода Віталія Портникова. Єврокомісія теж вітає нового прем"єра і заявляє, що співпрацюватиме з новим українським урядом. Натомість інша впливова організація - НАТО - прохолодно відреагувала на нового главу Кабміну. З подробицями - брюсельська кореспондентка радіо Свобода Наталія Вікуліна.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Прем’єрів за роки незалежності України було чимало, у міністерських кріслах посиділи представники різних сил. Але всі попередні уряди об’єднувало одне: вони залежали від Президента, - констатує політолог Володимир Фесенко. Це стосувалося і прем’єра Януковича в часи правління Кучми, і кабінету Тимошенко, призначеного Ющенком. А тепер Януковичу дістався (після політреформи) самостійний уряд з великими повноваженнями.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG