Доступність посилання

ТОП новини

“Я вибачаюсь. Я без жартів...” Або прем’єра Віктора Януковича.


Тетяна Ярмощук Київ, 10 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні новий прем’єр мав прем’єру. Даруйте за таку гру слів, але сьогодні Віктор Янукович мав свою першу пресову конференцію у новому-старому статусі прем’єр-міністра. Він вибачився перед тими, кого образив, пообіцяв не звільняти попередників, заново подружитися із сусідами, і визначитися із оптимальною ціною на газ. Віктор Янукович на своїй перші прес-конференції говорив про наболіле: стосунки з Росією, федералізм, люстрацію, “блакитне паливо”... та обіцяв, обіцяв, обіцяв...


На початку вступного слова Віктор Янукович заявив, аби журналісти не чекали від нього сенсацій, оскільки він не хоче і не буде ганьбити своїх попередників. Вступне слово пана Януковича тривало близько 20 хвилин. Говорив про об’єднання країни, компроміси, співпрацю всіх гілок влади, прагнення подолати політичну та економічну кризу в країні. Віктор Янукович прорік, що хоче, аби новий уряд працював єдиною командою і пообіцяв не проводити люстрації старих кадрів:

“Я підписав окреме доручення, в якому зобов’язав всіх керівників відомств, щоб проводили зі звільненими працівниками співбесіди і ці люди обов’язково були працевлаштовані. Ми будемо шукати такі можливості, щоб кожен фахівець мав можливість себе реалізувати, щоб кожен фахівець знайшов своє місце”. Під час прес-конференції Віктор Янукович демонстрував мовну вправність – кілька разів переходив з української мови на російську, і навпаки. Прем’єр зазначив, що Партія регіонів, лідером якої він є ніколи жорстко не стояли на позиціях федералізації країни. А відповідаючи на питання про статус української мови, пан прем’єр занурився у спогади, як він вчив українську мову і таки вивчив її, бо мав бажання:

“Сьогодні українська мова потребує розвитку. І російськомовні регіони потребують програми розвитку української мови. Ну і звісно, ми не повинні займатися дискримінацією російської мови”.

Ну, і питання, яке найбільше цікавило журналістів – поїздка нового прем’єра до Москви. Візит Віктора Януковича в Білокам’яну, про що він сьогодні повідомив, запланований на наступні вівторок-середу. Під час цієї поїздки найбільше часу пан Янукович планує присвятити газовій темі:

“Ми зараз вже працюємо, щоб забезпечити достатнім газовим ресурсом нашу країну, забезпечити оптимальну ціну на газ, я ще не готовий сказати, якою вона буде, але хотів би запевнити, що вона буде оптимальною. Ми будемо обґрунтовувати цю ціну і доповідати суспільству”.

Новий керівник уряду висловив сподівання, що найближчим часом комісія Ющенко-Путінт поновить свою роботу.

І на завершення Віктор Янукович вибачився перед тими, кого образив:

“Я вибачаюсь. Я без жартів це кажу, я вибачаюсь перед всіма, кому я наніс будь-які образи. Я вибачаюсь, і хотів би, щоб ми ніколи емоціями не жили, щоб ми жили головою і розумом”.

На питання журналістів відповіді прем’єра були довгими, тож протягом 40 хвилин, які були відведені для запитань пан прем’єр задовольнив цікавість лише шістьох журналістів.
XS
SM
MD
LG