Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу: Україні треба вибирати між Митним союзом і ЗВТ


Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу називає неможливим одночасний вступ України до Митного союзу та створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

«Неможливо інтегруватися в Митний союз і водночас мати поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС», – заявив Баррозу після переговорів із Президентом України Віктором Януковичем.

Водночас президент Єврокомісії допускає можливість існування інструментів співпраці України з Митним союзом.

«Звісно, для України було б дуже складно проводити переговори щодо поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС, якби вона приєдналася до Митного союзу країн, які не мають преференційних торговельних угод з ЄС, оскільки в рамках Митного союзу застосовується загальний тариф до інших партнерів», – сказав Баррозу.

За його словами, Україна має право підписувати такі торговельні угоди, які відповідають її економічним інтересам і пріоритетам.

Раніше Віктор Янукович допустив участь України в Митному союзі в рамках ЄЕП у форматі «3+1». Російські високопосадовці висловлювали думку, що можлива участь України в Митному союзі не суперечить створенню зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.
XS
SM
MD
LG