Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії скасують надзвичайний стан – ЗМІ


Уряд Сирії схвалив законопроект, який має на меті скасувати надзвичайний стан, що діє у країні протягом майже 50 років. Про це повідомляє державна новинна агенція Сирії. Це було однією з головних вимог учасників акцій протесту в Сирії.

Як вважають, схвалення в парламенті і підпис президента Башара аль-Асада, необхідні для набуття законом чинності, будуть формальністю.

Новинна агенція SANA повідомляє, що рішенням уряду також схвалено законопроект про ліквідацію суду з державної безпеки, в якому розглядалися справи політичних в’язнів.

Крім того, за повідомленням, уряд схвалив новий законопроект, що має дозволити мирні протести, але тільки за попереднього дозволу Міністерства внутрішніх справ.

Як очікують, усі ці законопроекти парламент Сирії схвалить на наступній сесії 2 травня.

Тим часом раніше сьогодні влада Сирії різко закликала демонстрантів відступити й утриматися від будь-яких протестів. Міністр внутрішніх справ попередив, що проти демонстрантів будуть застосовані нині ще чинні суворі закони.

За деякими даними, сили безпеки сьогодні почали стріляти в антиурядових демонстрантів у третьому за величиною місті Сирії, Хомсі.

За даними правозахисників, від початку протестів у Сирії місяць тому в країні загинули щонайменше 200 людей.
XS
SM
MD
LG