Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: у питанні про перегляд формули ціни на газ «процес почався»


Україна і Росія почали обговорювати можливість перегляду формули ціни на газ, заявляє Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Вчора відбулася зустріч з віце-прем’єром (Росії Ігорем) Сечиним. Наразі ще рано говорити про результати, але процес розпочато і для нас це дуже важливо», – сказав голова українського уряду сьогодні на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Томасом Міровом.

Азаров також нагадав, що щорічно Україна платить за газ Росії близько восьми мільярдів доларів. Прем’єр назвав цю суму «дуже великою» та заявив, що оптимальна для української економіки ціна – 200 доларів за тисячу кубометрів.

Прем’єр також нагадав, що обговорював таку можливість зі своїм російським колегою Володимиром Путіним під час його останнього візиту до України.

За словами Азарова, тоді як приклад він навів вартість російського газу для Польщі та Німеччини, яка, на думку Києва, є значно нижчою, ніж для України. «Звичайно, ми розуміємо – складним буде процес переговорів. Але, у будь-якому разі, прем’єр-міністрові Росії нічого було відповісти на це запитання», – сказав Азаров.
XS
SM
MD
LG