Доступність посилання

ТОП новини

Профспілка підприємців Харкова вимагає притягнення керівників міста до відповідальності за порушенням прав підприємців.


Вікторія Маренич Харків, 22 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Профспілка підприємців Харкова, відстоюючи свої права, звернулася до прокуратури із вимогою притягнути до кримінальної відповідальності міського голову Харкова Михайла Добкіна та секретаря міськради Геннадія Кернеса. Підприємці вважають, що міська влада порушує закони України, маючи на меті знищення малого і середнього бізнесу в місті.

Війна міської влади Харкова із малим бізнесом триває вже кілька місяців поспіль. Власники кіосків (так званих малих архітектурних форм), які втратили свою власність через рішення влади позносити ці кіоски, не очікуючи рішень судів, свої права вирішили відстоювати об’єднавшись у профспілки. Міський голова Харкова припинив знесення кіосків, виробивши нову політику – всі власники кіосків мають свій бізнес, за його словами, узаконити:

(переклад) “Людям, які хочуть усю процедуру пройти згідно із законом, ми будемо допомагати і сприяти, робити все, щоб у них витрачалося якомога менше нервів і сил на узгодження всіх документів. По-друге, вони вже пройшли цей шлях легалізації, а інші нічого не робили – і тим, і іншим давати дозволи? Де ж справедливість?”

Представники профспілки підприємців вважають, що привести у відповідність до законодавства всі документи за 3 місяці підприємцям нереально, адже ті дозволи – ордери, які мають підприємці на руках і за якими працювали по 5, 7, а то і 10 років, і є основним документом на право займатися відповідною діяльністю.

Виконавчий секретар профспілки підприємців Харкова Сергій Фатєєв впевнений, що влада просто ігнорує думку самих підприємців, навіть не запрошуючи їх на відповідні наради :

(переклад) “Як можна за 3 місяці пройти таку важку процедуру землевідведення ? Ми зібрали 276 підписів членів громади, щоб цей порядок розміщення МАФів відмінити як такий, що не відповідає законодавству, це процедура, що сприяє знищенню малого бізнесу”.

За словами виконавчого секретаря, підприємці звернулися до прокуратури із вимогою порушити кримінальні справи проти міського голови Харкова та секретаря міськради за дії, які за словами підприємців, поступово знищують їх бізнес, у якому сьогодні працюють понад 15 тисяч підприємців, кожен з яких дає робочі місця як мінімум 10 людям.

Сам Сергій Фатєєв теж має кіоски, які потрапили у поле зору міської влади. Хоча вони працюють вже 7 років і мають відповідні ордери , тобто документи про право на їх розміщення, на початку вересня відбудуться судові засідання, які і вирішать їхню подальшу долю.

Прокуратура має надати відповіді профспілкам у понеділок, 28 серпня.
XS
SM
MD
LG