Доступність посилання

ТОП новини

Американські безпілотники розпочали бойові вильоти у Лівії


Американські безпілотні літаки розпочали бойові дії у повітряному просторі Лівії. Використання безпілотних літаків Predator, озброєних ракетами Hellfire, схвалив президент Барак Обама. Про це в четвер повідомив міністр оборони США Роберт Ґейтс.

«Президент сказав, що ми готові використовувати унікальні можливості, які маємо, і схвалив застосування цих літаків. Сьогодні вони, напевне, вже здійснили перші вильоти. Гадаю, що це дасть нам можливість влучати точніше», – сказав Роберт Ґейтс.

Фахівці кажуть, що безпілотники зручно використовувати в міських районах, оскільки вони можуть літати нижче, ніж пілотовані бойові літаки, і точніше влучати по оборонних позиціях.

Керування безпілотниками зазвичай здійснюється дистанційно зі Сполучених Штатів. Протягом багатьох років літаки такого типу використовуються на кордоні між Афганістаном і Пакистаном у боротьбі з талібами і «Аль-Каїдою».

У Лівії триває боротьба за третє за кількістю населення місто Місрата. Режим Каддафі розпочав озброєння своїх цивільних прихильників, щоб протистояти підтримуваним авіаударами НАТО повстанцям.
XS
SM
MD
LG