Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси.


Ірина Біла Київ, 23 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua).


Київ, 23 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Перший синьо-жовтий прапор замайорів над Києвом навіть не в 1991 році біля Київради, а значно раніше. Як стверджує газета “Україна молода”, сталося це 1 травня 1966 року, коли полотнище замайоріло над будинком Київського інституту народного господарства. Пильні радянські громадяни одразу помітили це і зателефонували у відповідні органи. Ті зреагували блискавично. Команда, що прибула, побоювалася мін, але біля пожежної драбини було лише побризкано авіагасом, щоб собаки не взяли сліду. Слідство тривало дев’ять місяців. Хто ж наважився на такий вчинок? Про це розповідає газета „Україна молода”.

У цьому ж числі видання аналізує, наскільки об’єктивно переповідається в шкільних підручниках сучасна історія України. За висвітлення цих подій, зауважують журналісти, лягає величезна відповідальність на істориків. Бо йдеться про те, що ми з вами пережили особисто і що дуже добре пам’ятаємо.

Газета “Факти” стверджує, що напередодні нового навчального року Міносвіти України взяло новий курс – на здоров’я дитини. З 1 вересня в шкільних кафе заборонено продавати чіпси, сухарики з ароматизаторами та газовані напої.

Про те, як ці продукти, а точніше харчові добавки в них, шкодять здоров’ю дитини, розповідає “Газета по-київськи”. Виявляється, що ті ж чіпси, містять т.зв. трас-жири, які здатні накопичуватися в організмі людини і з часом призводять до серцево-судинних захворювань. Крім того, після теплової обробки ці жири розпадаються на інші сполуки, які, в свою чергу створюють не менш шкідливі, зокрема, діоксан, який призводить до інтоксикації організму й знижує імунітет.

“Півострів розбрату” – у статті під таким заголовком “Київські відомості” знайомлять читачів з подробицями зустрічі Президента Віктора Ющенка з лідерами меджлісу. Йшлося в розмові і про причини сутичок у Бахчисараї між місцевими торгівцями і татарами. Не слід забувати, зауважує насамкінець видання, що на чолі кожної із ворогуючих сторін стояла та чи інша політична сила.

Арештований четвертий підозрюваний у справі викрадення і вбивства полковника УБОЗУ Романа Єрохіна. І ведуться пошуки інших причетних до цього злочину, повідомляє в газеті “Комерсант” Генпрокурор України Олександр Медведько.
XS
SM
MD
LG