Доступність посилання

ТОП новини

У Запорізькій області КПУ встановила пам’ятник Леніну


У Запорізькій області у п’ятницю, в день 141-х роковин з дня народження Леніна, за кошти місцевої організації КПУ відкрили новий пам’ятник «вождеві світового пролетаріату».

Пам’ятник Леніну встановили в селі Новослободка Запорізького району.

«Рішення про встановлення пам’ятника Леніну ухвалила сільська громада», – сказав секретар Запорізького обкому Комуністичної партії України Олексій Бабурін.

Жителі села Новослободка, які прийшли на мітинг, також повідомили, що рішення про встановлення нового пам’ятника ухвалювалося на сесії, але відзначили, що кошти на створення й встановлення пам’ятника ні жителі села, ні сільрада не виділяли: все було зроблено коштом КПУ.

У яку суму обійшлася поява скульптури місцевим комуністам, представники Запорізького обкому КПУ не повідомляють.

Припущення про те, поява пам’ятника Леніну може викликати наслідки аналогічні тим, що мали місце через встановлення пам’ятника Йосипу Сталіну, також офіційно запорізькими комуністами не коментуються.

Навесні 2010 року за ініціативою Запорізького обкому КПУ в Запоріжжі було встановлено пам’ятник Сталіну, якому спочатку відпиляли голову, а відтак – у новорічну ніч – пам’ятник було підірвано. У відпилянні голови звинувачують членів ВО «Тризуб», проти яких порушену кримінальну справу. Виконавців вибуху пам’ятника Сталіну наразі не встановлено.
XS
SM
MD
LG