Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: на що має бути спрямований другий етап політичної реформи?


Ярина Матвійчук Київ, 29 серпня 2006 (Radiosvoboda.ua) Нова коаліція вже цього року обіцяє завершити другий етап політичної реформи. Його серцевиною має стати розвиток місцевого самоврядування. Опоненти реформи стверджують, що за нинішніх умов це може призвести до серйозного позбавлення центральної влади. Що наразі важливіше для України – зміцнення централізації чи місцевого самоврядування? З цим питанням ми звернулися до перехожих Києва. Вони виявили доволі глибоку обізнаність у проблемі.

- Вона робиться для того, щоб зміцнити місцеве самоврядування. На даний момент я думаю, важливіше центральна влада. Тому що треба посилити центральну владу, а вже потім наводити порядок на місцях.

- На місцеве більше, тому що місцеве самоврядування нічого не робить.

- Мені здається, вони там взагалі думають лише про себе, а не про народ. Кожен регіон окремо, люди бачитимуть, на що гроші здають, що влада для них робить.

- Насамперед, це має бути на благо народу України. Більше треба місцевим радам дати вирішувати всі питання на місцях, не прив’язувати до Києва, до центру.

- Ми, либонь, уже нікому не віримо. Вони обманюють людей, краще було б регіони, мені здається. Один з одного братимуть приклад ячи Господь його знає...

- Централізованої влади. Керувати має одна людина, не хочу , що були в кожному місті по князьку, господар має бути один.
XS
SM
MD
LG