Доступність посилання

ТОП новини

Янукович практично виключає повне членство в Митному союзі


Київ домагатиметься особливих умов у співпраці з Митним союзом Росії, Казахстану і Білорусі, які дозволятимуть Києву розвивати стосунки з Європейським Союзом також, заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю газеті Wall Street Journal.

За його словами, Україна хоче угоди про вільну торгівлю з Митним союзом та іншої співпраці з ним у форматі, який він назвав «3 + 1», але повне членство Янукович практично виключив.

Президент не став уточнювати подробиці, пояснивши, що переговори з Митним союзом ще й не починалися.

Він назвав «політичними заявами» слова прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна про вигоди, які Україна отримає від вступу до Митного союзу, сказавши, що «Україна не отримала жодних конкретних пропозицій».

Під час нещодавньої поїздки до Києва Путін заявив, що членство в торговельному блоці, очолюваному Росією, принесе Україні до 9 мільярдів доларів на рік. Інші офіційні особи заявляли, що Україна зможе заощадити до 8 мільярдів доларів на закупівлі російського газу. Тим часом президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу під час нещодавньої поїздки до Києва попередив, що можливий вступ України до Митного союзу виключить подальші переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.
XS
SM
MD
LG