Доступність посилання

ТОП новини

Лекція Азарова.


Оксана Гребіневич Київ, 1 вересня 2006 (Radiosvoboda.ua) - Сьогодні перший віце-прем’єр та міністр фінансів Микола Азаров прочитав лекцію студентам Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Випускник геологічного факультету Московського університету, а тепер перший віце-прем’єр України Микола Азаров розкрив студентам таємницю власного успіху: окрім наполегливої праці та амбітності, необхідне ще й вміння самостійно мислити. А от дії попереднього уряду пан Азаров розкритикував. Далі Микола Азаров:

“Ось ми зараз почали сплачувати Росії на 4 мільярди щороку більше. Це добре для нас? Ми могли б ці 4 мільярди вкласти у розвиток науки, освіти, енергетику. А ми просто сплачуємо російському газовому монополісту! Нам слід дякувати за цю політику??? Ніколи у житті!!! Таких політиків виганяти треба! І тільки коли ви зламаєте свої стереотипи і почнете мислити самостійно, ви прийдете до таких само висновків! Самі! ”

Микола Азаров критикував попередні уряди і за непослідовну політику щодо інвесторів, і за бюджети “проїдання”. Цього ж року, за словами пана міністра, Україна матиме інвестиційний бюджет:

“Ми робимо бюджет розвитку країни. Ми не дозволимо кошти приватизації проїдати так, що ніхто не знає, куди вони пішли, ніхто не знає, де вони. Приватизуємо підприємство і одразу вклали під конкретні приватизаційні програми. Спільно з приватним капіталом держава буде активно підтримувати основні напрямки: енергетика, інфраструктура, наукомістке виробництво. Це наші пріоритети”.

Але за такого бюджету, без продуманої законодавчої бази Україна може отримати економіку “ручного керування”, - висловлюють занепокоєння економісти. Говорить експерт Інституту реформ Володимир Рябошлик:

“Отже тут головна небезпека, що таким чином олігархи приватизують бюджетні гроші. Коли доходи від приватизації розподілені будуть на конкретні підприємства. Розподілятися будуть індивідуально і в ручну, за непрозорими механізмами”.

Після лекції Микола Азаров також припустив можливість часткової приватизації теплоелектростанцій, кошти від якої спрямують на модернізацію цих станцій. І не виключив зовнішніх запозичень, якими покриватиметься покриття дефіциту бюджету.
XS
SM
MD
LG