Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів відкидає заяви лідерки БЮТу Юлії Тимошенко щодо нелегітимності уряду Януковича


Як заявила сьогодні на брифінгу у Києві екс-прем’єр, а нині народний депутат Юлія Тимошенко, призначення на посаду у виконавчій владі втрачає чинність, якщо парламентар не склав мандату в 20-тиденний термін. Віктор Янукович досі не склав депутатських повноважень.


Представниця “регіоналів” Раїса Богатирьова заявила:

“Є відмінності між бажаним і дійсним. Дійсним є те, що уряд діє відповідно до нової Конституції. Бажаним – бажання Юлії Тимошенко, щоб цей уряд вважався нелегітимним. Відповідно до Конституції, уряд є легітимним. І діє в рамках нових змін до Конституції."

Сьогодні Юлія Тимошенко назвала незаконною діяльність Кабінету Віктора Януковича :

“Був ухвалений закон 2783-4 “Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності”. Відповідно до ст.5 цього закону, акт про призначення особи, яка є народним депутатом на посаду, що є несумісною з депутатським мандатом втрачає чинність без будь-яких додаткових рішень через 20 календарних днів від дня його видання, якщо повноваження народного депутата не припинені в установленому порядку законі”.

Віктор Янукович досі не склав депутатських повноважень.

Лідерка БЮТу вважає також незаконною діяльність усього уряду та документів, ним підписаних.

Юлія Тимошенко переконана, що тепер Верховна Рада має внести нову кандидатуру керівника уряду, а Президент знову має можливість розпустити парламент.

Натомість спікер Олександр Мороз не бачить загрози для нинішнього Кабінету Міністрів:

“Цей закон ухвалювали до внесення змін до Конституції. Сьогодні ж Конституція чітко регламентує порядок позбавлення депутатського мандата”.

В середині серпня новообрані урядовці звернулися до парламенту з проханням скласти повноваження.

Відповідне питання Верховна Рада планує розглянути 6 вересня.
XS
SM
MD
LG