Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Чому уряд перерахував на Донеччину кругленькі суми? Хто хоче позбавити Президента України частини повноважень? Чому в столиці не відбудуться урочистості з нагоди Дня кіно?


Ірина Біла Київ, 6 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На перших шпальтах газета "Голос України" подає парламентську хроніку. Тут усе про перебіг поточних подій у Верховній Раді. Хто, з ким, куди і для чого? І що це дасть пересічним українцям вже у найближчому майбутньому? Про це в матеріалі “Вчитися на перемогах”.

А в статті "Русь і Руси" історик Михайло Відейко оповідає про кілька версій виникнення самої назви "Київська Русь". Тут таки й історичні дослідження про те, як князь Олег, прозваний Віщим, зумів провести під носом у киян три сотні бойових кораблів і виманив з міста Аскольда й Діра. І чому при цьому хоробрий київський гарнізон не виконав свою присягу й здався варягам. Нагадаю, що про все це пише газета “Голос України”.

“Уряд пакує валізи?” – у статті під таким заголовком газета “Україна молода” розповідає про надзвичайну щедрість уряду Януковича до рідного краю – Донеччини, куди нещодавно були перераховані чималі кошти. Це, на думку журналістів, “свідчить про невпевненість «донецького» уряду Януковича у завтрашньому дні. От і поспішають на всяк випадок «запастися» — хтозна, чого чекати від економічно й бюджетно бурхливої осені, тож поки не пізно, треба добряче набити кишені...” – наголошує видання.

“Над Президентом нависла нова загроза позбавлення частини своїх повноважень”, – стверджує в цьому ж числі “Україна молода”. Після спроби "урізати" право Віктора Ющенка давати доручення Кабінету міністрів у приміщенні на Грушевського з''явилася нова ідея, спрямована на обмеження права гаранта Конституції призначати суддів. Подробиці - в статті “Хаос повноважень”.

А ось “Газета по-київськи” пише, що заплановані урочистості з нагоди Дня кіно, заплановані столичним Будинком кіно, не відбудуться. Причина – аварійний стан приміщення, де днями зі стелі прямо в глядацький зал посипалася штукатурка. Публікація називається “Будинок кіно розсипається”.

Найближчим часом квартплата в Києві підвищиться більш ніж у три рази і ціни за житло будуть найвищими в Україні. Хоча, як заспокоює киян газета “Факти”, нові тарифи набудуть законності не раніше грудня.
XS
SM
MD
LG