Доступність посилання

ТОП новини

Жінки усіх країн, єднайтеся!


Віктор Міняйло Київ, 6 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Києві розпочалася сесія Міжнародної ради жінок, у якій берутьм участь представники жіночих організацій з 38-ми країн, та 200 активісток жіночого руху України.

Учасниці сесії.
Міжнародну раду жінок створили у 1888 році, нині це одне з найавторитетніших у світі жіночих об''єднань, яке має представництво в ООН. Як зазначила у вступному слові голова ради, представниця Сінгапуру Анами Тан, організація пройшла шлях від часів, коли до жінок ставилися, як до речей до сьогоднішнього дня. Говорить Анами Тан:

“Проте, на жаль зараз ще залишаються місця в сучасному світі, де суспільство ставиться до жінок, як до порожнього місця”.

Проблеми, з якими стикається українське суспільство, напередодні зібрання окреслив український міністр у справах сім‘ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

“Ми фактично маємо всі існуючі види дискримінацій. Це й дискримінація у прийнятті рішень на всіх рівнях державної влади, і в першу чергу на державній службі. Це й дискримінація жінки у сфері праці й зайнятості. Дискримінація в сімейних стосунках, в шлюбі, сім‘ї. Це сексуальні домагання. Це торгівля людьми, де торгівля жінками аймає найперше місце”.

Проблеми, перераховані міністром є в порядку денному Генеральної асамблеї міжнародної ради жінок. Програма передбачає проведення семінарів з питань бідності, гендерної рівності, охорони здоров‘я, протидії торгівлі і насильству над жінками. Ось що очікує від цієї сесії голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко:

“Перш за все – це хороших захід тим, що ми маємо можливість поспілкуватися з жінками з різних країн. Почути їхні проблеми. По друге, мені здається, це певний поштовх для жіночої активності в Україні, для об‘єднуючої діяльності розрізнених жіночих рганізацій. Поділитися досвідом будь з ким – це завжди повчально. Коли ми говоримо про інтеграцію, про Україну, як відкриту країну і країну, яка хоче пропагувати себе, такі заходи конче потрібні”.

Сесія Міжнародної Ради жінок триватиме у Києві до 10 вересня.
XS
SM
MD
LG