Доступність посилання

ТОП новини

Запуск американського космічного корабля “Атлантіс” успішно відбувся у суботу з пускового комплексу на мисі Канаверал у штаті Флорида


Цей запуск став вже 116-м польотом шаттла і 27-м польотом "Атлантіса".

Планується, що "Атлантіс" пробуде в космосі 11 днів. Екіпаж корабля “Атлантіс” - 6 асторнавтів продовжить будівництво Міжнародної космічної станції

Очолює команду шаттла "Атлантіс" в ході місії STS-115 Брент Джетт. До складу екіпажу також входять пілот Крістофер Фергусон, фахівці місії Гайдемарі Стефанишин-Пайпер, Джозеф Таннер, Даніель Бурбанк і канадський астронавт Стівен МакЛін.

«Атлантіс» доставить на Міжнародну космічну станцію другий комплект (у вартості 2 мільярдів доларів) сонячних батарей і уловлювачів сонячної енергії, а також новий з’єднувальний блок.

Будівництво Міжнародної космічної станції припинили після катастрофи космічного «Колумбія» у 2003 році.

Американська аерокосмічна агенція у п’ятницю вчетверте відклала старт космічного корабля «Атлантис». Того разу, як і попереднього, причиною стали технічні проблеми. Перед цим НАСА відклала старт через наближення тропічної бурі «Ернесто», а ще раніше – через сильну блискавку, що вдарила в стартовий комплекс.
XS
SM
MD
LG