Доступність посилання

ТОП новини

Харківські правоохоронці встановили пристрій екстреного виклику міліції.


Вікторія Маренич Харків, 11 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Харківські правоохоронці встановили перший в Україні пристрій, натиснувши кнопку якого можна терміново викликати міліцію. Проте наряд прибуде за 7 хвилин.


Підійшовши до цього пристрою, я довго вивчала напис – „Щоб викликати міліцію, натисніть кнопку”. Хотіла вже натиснути, щоб перевірити, чи насправді за 7 хвилин на місце прибудуть правоохоронці. Потім підняла голову вгору – і побачила камеру спостереження. Бажання натискати кнопку щезло. Проте сфотографувати цього червоного монстра мені вдалося. Так, нічого особливого – якийсь пристрій, що прикручений до стовпа. Поки що єдиний. Це розробка харківських науковців. Перший заступник начальника Головного управління внутрішніх справ в Харківській області Павло Яненко запевнив, що таких кнопок у Харкові буде встановлено 150 штук. Це на перспективу, а поки що є плани: 25 кнопок – у місті і 25 – в області. У містах Харківщини на цих пристроях буде не 1, а 3 кнопки, приєднаються ще виклики пожежних та швидкої.

(переклад) “Ми їх установимо в тих місцях, де велике скупчення людей, щоб дійсно, в разі потреби, натиснути кнопку”,- каже Павло Яненко.

А головний розробник Дмитро Білоусов розповів, що пристрій виготовлений із міцної сталі, тому дуже надійний:

(переклад ) “Там є два ступені захисту, його від місця, де зламають, далеко не віднесуть”.

Харків’яни, до кого я зверталася із запитанням про роботу цього пристрою, майже нічого про нього не чули, проте не впевнені, що це взагалі зараз потрібно містові :

“Непогано, але в екстрених випадках вряд чи допоможе, бо 7 хвилин – це довго”.

“Багато грошей витратили, краще б їх спрямували на інші цілі”.

До речі, таке диво техніки із однією кнопкою коштує 1500 тисячі гривень, із трьома – ще більше. Є вже замовлення на виготовлення таких пристроїв із інших міст України.
XS
SM
MD
LG