Доступність посилання

ТОП новини

Кореспондентка Радіо Свобода Огульсапар Мурадова померла у туркменській в’язниці


На тілі ознаки насильства – рублена рана на чолі і синяки на шиї. Обставини смерті поки що не відомі.


За повідомленнями кореспондента Радіо Свобода і представників Туркменського Гельсінського фонду з прав людини, сьогодні зранку стало відомо про смерть в ув‘язненні правозахисниці і кореспондента Радіо Свобода 58-річної Огульсапар Мурадової.

Представники силових структур Туркменістану прибули у четвер до дітей і рідних Мурадової і залишили номер телефону, за яким ті мали зателефонувати і дізнатися про її долю.

Це виявився номер телефону місцевого моргу, де працівники спочатку не хотіли показати тіло Мурадової, а лише вимагали у рідних підписати документи, які засвідчують її смерть.

Родина відмовлялася підписуватися, вимагаючи показати тіло. Працівники моргу у відповідь погрожували родині загиблої.

Пізніше тіло Огульсапар Мурадової видали родині. На тілі ознаки насильства – рублена рана на чолі і синяки на шиї. Обставини смерті поки що не відомі.

Нагадаємо, що 16 червня кореспондент Радіо Свобода, яка встигла дати лише три репортажі, заарештували туркменські силовики, які спочатку обвинувачували Мурадову у підготовці "помаранчевої революції" в Туркменістані, а потім у ніби-то у незаконному зберіганні зброї. За що 25 серпня цього року було оголошено вирок суду Туркменістану. Огульсапар Мурадову засудили до шести років ув‘язнення.
XS
SM
MD
LG