Доступність посилання

ТОП новини

Відень може стати містом – партнером Одеси.


Петро Каландирець Одеса, 18 серпня 2006 (RadioSvoboda.ua) – Одеського міського голову Едуарда Гурвіца відвідала поважна австрійська делегація. В Одесі сподіваються, що тепер зможуть нарешті оформити партнерські взаємини з австрійською столицею.

В Одесі приймають австрійських гостей.
Формальна мета візиту делегації на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Йозефом Маркусом Вукетичем – ознайомитися з перспективами розвитку Одеси та роботою міської адміністрації.

У її складі й група з 13 журналістів провідних австрійських засобів інформації – таких, як „ORF“, „Kurier“, „Die Presse“.

Зв’язки Одеси з Віднем хотіли встановити ще понад 10 років тому

Міський голова Одеси розповів, що під час своєї першої каденції на посаді мера у 1994 році він здійснив свій перший закордонний візит саме до столиці Австрії – Відня. Тоді, серед іншого, мова йшла про можливість встановлення зв’язків між двома містами.

Попередньої домовленості досягли вже тоді, але підписання угоди так і стало реальністю.

Нині переговори відновили, і є надія на те, що взаємини між Одесою і Віднем будуть оформлені як партнерські.

Наразі в Одеси 38 міст партнерів і побратимів. Серед них і великі міста, як-от Ліверпуль, Генуя, Марсель, Ванкувер, Балтимор, Стамбул, Хайфа, Нікосія, Йокогама.

Одеса чекає на австрійські інвестиції

Едуард Гурвіц висловив гостям сподівання, що і австрійські інвестиції зроблять важливий внесок у відродження Одеси як сучасного європейського курортного міста.

В Одесі вже досить успішно працюють Австрійські авіалінії. Кілька австрійських інвесторів співпрацюють із адміністрацією морського торговельного порту.

«Перспективи для розширення співпраці є», – вважає Посол Австрії в Україні Йозеф Маркус Вукетич. На його думку, приїзд журналістів провідних австрійських видань дозволить розповісти потенційним інвесторам про можливості українського міста на березі Чорного моря.

А в муніципалітеті Одеси повідомили про намір створити необхідні умови, щоби привабити на причорноморські пляжі туристів із різних країн світу. Австрійська сторона висловила готовність допомогти і у втіленні туристичних проектів.
XS
SM
MD
LG