Доступність посилання

ТОП новини

Антимонопольний комітет підозрює низку нафтотрейдерів Дніпропетровська у корпоративній змові


Дніпропетровське обласне відділення АМК порушило справу проти 5-ти підприємств, які реалізують бензин, за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Дніпропетровську. Це “Укрнафта”, “Рубікс”, “Олімп”, “Лідер” та “Юкон Сервіс плюс”

Дніпропетровське обласне відділення АМК порушило справу проти 5-ти підприємств, які реалізують бензин, за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Дніпропетровську. Це “Укрнафта”, “Рубікс”, “Олімп”, “Лідер” та “Юкон Сервіс плюс”.

Як з’ясували фахівці Антимонопольного комітету, у серпні нафтотрейдери одночасно на два дні припинили реалізацію високо- та низькооктанового бензину і дизельного пального за готівку. АМК розпочав розслідування, щоб встановити наявність корпоративної змови.

15-17-го серпня вартість бензину у Дніпропетровську різко зросла. Літр 95-го коштував майже 5 гривень, 92 -го — більше чотирьох з половиною гривень, дизельного пального — 4 гривні 10 копійок. Більшість АЗС продавали пальне тільки за талонами.

Місцеві чиновники ситуацію на ринку нафтопродуктів пов’язували з намаганням уряду Януковича примусити нафтотрейдерів знизити ціни на їхню продукцію.
XS
SM
MD
LG