Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку ховають гірників, які загинули у шахті ім. Засядька


У п’ятницю у Донецьку та місті Торець поховали 13 шахтарів. Вісьмох з них ховали на Щигловському цвинтарі відразу поряд з парканом шахти Засядька. Наймолодшому Володимиру Волкову був 31 рік, найстаршому – Геннадію Шубіну – 52 роки. У більшості шахтарів залишилися діти, а у Юрія Шуліки – четверо.

Причини аварії, що сталася два дні тому, досі невідомі. Зараз у Донецьку продовжує працювати державна експертна комісія на чолі з віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим.

Про перші результати роботи експертної групи, розповів її керівник, академік Анатолій Булат:

“Мало місце різке зміщення порід основ покрівлі і виділення великої кількості метану. Як класифікувати це? Треба думати. Більше того, скажу вам, що робота, яку провели члени комісії, показує, що багато речей, пов’язаних з чинними інструкціями, зокрема, про правила ведення гірничих робіт, вимагають ретельного перегляду і уточнення”.

За словами Анатолія Булата, У ніч аварії, приблизно о 3 годині, у шахті спостерігалося короткочасне підвищення рівня метану. Однак що насправді сталося о 5.15, поки не з’ясували.

Експертна комісія продовжує роботи з розслідування причин аварії.

У шахті ім. Засядька внаслідок раптового викиду вугільно-газової суміші на глибині понад тисячу метрів загинули 13 гірників, понад 60 постраждали.
XS
SM
MD
LG