Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України, Литви і Польщі закликали Росію та Грузію знайти дипломатичний спосіб мирного врегулювання конфлікту


Про це заявив Президент України Віктор Ющенко після зустрічі у суботу у Львові з президентами Литви і Польщі. Гострий конфлікт між Грузією і Росією спалахнув 27 вересня, після арешту 4-х російських військовослужбовців за звинуваченням у шпигунстві.


Про це заявив Президент України Віктор Ющенко після зустрічі у суботу у Львові з президентами Литви і Польщі.

«Ми закликаємо обидві сторони сьогодні не формувати систему взаємин через тиск і конфронтацію. Ми закликаємо обидві сторони знайти мудрість, проявити взаєморозуміння перш за все, повагу, терпіння і знайти дипломатичний спосіб якнайшвидшого врегулювання цього конфлікту», – наголосив глава Української держави.

Водночас президент Литви Валдас Адамкус наголосив, що на сьогодні необхідно привернути увагу світової спільноти до подій, що відбуваються між Росією та Грузією. Він підкреслив, що напруга у відносинах між двома країнами має, безперечно, вирішуватися через діалог. Він також зазначив, що безперечно, Грузія «має повне право захищати свої інтереси і звертатися до міжнародної спільноти».

Гострий конфлікт між Грузією і Росією спалахнув 27 вересня, після арешту 4-х російських військовослужбовців за звинуваченням у шпигунстві.

Раніше президент Грузії Міхеїл Саакашвілі прокоментував ситуацію таким чином: «Ми діємо на основі наших законів і міжнародної практики. Грузія не прагне загострювати ситуацію. Наша мета – перешкодити підривній діяльності і шпигунству».

Тим часом міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі заявив, що графік виведення російських військових із грузинської території буде дотримано.

Така заява прозвучала у відповідь на слова командуючого Північнокавказьким округом Олександра Баранова про те, що вивід російських військ із Грузії призупинено.

У неділю Міністерство внутрішніх справ Грузії розповсюдило нові матеріали про діяльність російських військовослужбовців затриманих за звинуваченням у шпигунстві. Тепер їх підозрюють і у причетності до вибуху в Горі минулого року.

Згідно з повідомленнями, продовжується евакуація російських громадян, які працюють в Грузії.
XS
SM
MD
LG