Доступність посилання

ТОП новини

Голови ОДА – нашоукраїнці почуваються між двома стільцями.


Галина Терещук Львів, 5 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Як працюватимуть керівники обласних адміністрацій, які належать до опозиційної партії «Наша Україна»? З одного боку вони, як політики, в опозиції до антикризової коаліції, яка входить до складу уряду, а з іншого, зобов»язані, як держслужбовці, виконувати усі рішення і постанови Кабінету міністрів? І на Львівщині вже говорять про економічну блокаду західних областей України.

Нині голова Львівської обласної адміністрації, нашоукраїнець Петро Олійник перебуває між двома стільцями. На краєчку одного, як опозиціонер, людина Президента, від якого однопартійці вимагають чіткої позиції, а на краєчку іншого стільця – як держслужбовець із зарплатою понад 13 тисяч гривень, який зобов»язаний активно виконувати усі рішення уряду Віктора Януковича, знаходити порозуміння і спільну мову з усіма урядовцями задля розвитку області.

У коментарі Радіо Свобода Петро Олійник щодо бачення своєї діяльності зазначив, що є членом президентської команди і водночас має і з урядом добрі стосунки. Ба більше, пан Олійник повідомив, що Віктор Янукович запросив його і ще 2 осіб на погоджувальну раду як експерта з питань тарифів. Тож у нинішній ситуації він почувається спокійно.

Через позицію «Нашої України» на Львівщину чекає економічна блокада?

Натомість спокій керівника області аж ніяк не поділяють представники обласного осередку БЮТ, які ухвалили рішення щодо недоторканності голови ОДА за вказівкою свого лідера Юлії Тимошенко. Голова фракції БЮТ в обласній раді Ігор Держко вважає, що нині склалась тупикова ситуація щодо діяльності голови ОДА, який належить до уже опозиційної партії «Наша Україна».

На думку Держка, економічна блокада області уже розпочалась: «З тих кроків, які були здійснені «Нашою Україною», дуже складно буде працювати керівникам областей, які не в змозі будуть всидіти на двох стільцях. Фактично ситуація складна і в моральному плані». Усі держслужбовці, які належать до опозиційної партії, мають піти у відставку, як на рівні районів, так і областей, заявив в інтерв”ю Радіо Свобода голова обласного осередку партії регіонів Олексій Радзієвський. За його словами, політичний парадокс є очевидним: той, хто відмовляється брати на себе відповідальність за державу, не мають морального права обіймати керівні посади.
XS
SM
MD
LG