Доступність посилання

ТОП новини

Незабаром населення світу стабілізується на рівні 2-3 мільярдів, а Путін обіцяє «вполювати» вбивць Анни Політковської – преса.


Василь Зілгалов Прага, 10 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вся європейська преса продовжує обговорювати російську тему, підігріту брутальним вбивством Анни Політковської. У публікаціях вівторка згадується і Україна.


Лондонська “Таймз” відзначає, що лише через 48 годин після вбивства Політковської Владімір Путін порушив мовчання Кремля з приводу загибелі журналістки, пообіцявши президенту США Джорджеві Бушу зробити все можливе, щоб знайти злочинців. Газета також пише, що Ангела Меркель мусить чітко запитати у Путіна в Дрездені і про вбивство Політковської, і про права грузинів у Росії, і про демократію в цій країні. “Таймз” також відзначає, що у політичних верхах Німеччини відбувся розкол з приводу майбутньої політики щодо Росії, бо соціал-демократи, які й сьогодні керуються оцінкою свого колишнього канцлера, що "Путін чистої води демократ", – за подальше зближення з Кремлем. А от християнські демократи, як зауважує “Таймз”, сумніваються, і "багато з них переконані, що Путін в глибині душі залишається аґентом КДБ, відданим ідеї про те, що влада держави завжди важливіша, аніж права особи".

Німецький часопис “Шпіґель” вважає, що між Меркель і Путіним може бути лише "шлюб без кохання", бо для "Меркель кінець радянської ери став проривом, а для Путіна – катастрофою".

А відоме лондонське аналітичне видання “Джейн” у своєму військову тижневику з посиланням на українських чільників з “Укрспецекспорту” вказує, що Україна не продавала ніяких “Кольчуг”– виготовлених у Донецьку новітніх електронних радарних систем – ні Іраку, ні Ірану, ні Ефіопії. Лише технічно здатному їх використовувати Китаю. З “Джейн” суголосний відомий американський аналітик Брюс Джексон, який очолює комітет США щодо НАТО. Він у американській “Вашінґтон Поуст”розмірковує: плутанина з “Кольчугами” свідчить про "непередбачуваність нашої політики стосовно Києва і сьогодні, коли ми у оцінках нинішньої української коаліції кидаємося з однієї крайності в іншу".

Відома своїми гострими темами британська “Індепендент” вразила своїх читачів і цього разу, бо написала, що приблизно з 2050 року населення світу різко зменшиться: до 2—3 мільярдів осіб (зараз понад 6 мільярдів). І головною причиною цього скорочення людства газета називає нестачу питної води на Землі, що викличе найближчим часом масове вимирання від голоду і хвороб.

“Індепендент” посилається на екологів, котрі заявили, що саме день 9-го жовтня став першим у цьому році, коли "споживані людством природні ресурси перевищили здатність Землі до природного відтворення".
XS
SM
MD
LG