Доступність посилання

ТОП новини

"Винахідливість терористів не знає меж і присутність озброєних поліцейських у кабіні пілота створить додаткову небезпеку" /Ренаат Ландуйт/.


Наталія Вікуліна Брюссель, 13 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Бельгія не погоджується з пропозицією Євросоюзу виділяти кожному європейському літаку спеціальних поліцейських, щоб ті гарантували безпеку польотів. Про ці та інші події пише сьогодні бельгійська преса.


Бельгія не вважає, що спеціальні поліцейські в кабіні пілота зможуть вирішити проблему безпеки авіаперельотів. Таку позицію висловили у четвер міністри транспорту країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі. Як повідомляє газета “Ля Лібр Бельжік”, міністр транспорту Бельгії Ренаат Ландуйт вважає, що винахідливість терористів не має кордонів і присутність озброєних поліцейських у кабіні пілота створить додаткову небезпеку. За словами міністра, Брюссель воліє радше запобігати тероризму, якомога більше ускладнювати їхню діяльність. “Ля Лібр Бельжік” наводить думку європарламентаря Саїда ель Хадрауі, переконананого, що присутність у літаках поліцейських зі зброєю становить жахливу небезпеку.

Бельгійські мас-медіа звертають увагу на страйк персоналу у в”язниці містечка Верв”єр. Газета “Ле Суар” повідомляє, що працівники тюрми вимагають звільнення з роботи директора та його заступника. Шістдесят службовців в”язниці скаржаться на умови роботи, їх вони називають небезпечними і нестерпними. Тим часом за безпекою тюрми стежать місцеві поліцейські. Через страйк персоналу за в”язнями встановлено менш суворий контроль, небезпеку у в”язниці збільшують негаразди з технікою – там погано працює сигналізація і переговорні пристрої.

Видання голландською мовою “Газет ван Антверпен” повідомляє про захоплення циганськими родинами колишнього приміщення федеральної служби фінансів. Ця служба нині переїхала до нового будинку, а в його колишніх стінах розмістилися цигани. Кілька сімейств проживають нині в гаражі та в офісних приміщеннях будинку, який раніше належав службі фінансів. “Газет ван Антверпен” вказує, що в приміщенні залишився водопровід, електрика, є навіть душ. Їжу цигани отримують з місцевого ресторану безплатно.
XS
SM
MD
LG