Доступність посилання

ТОП новини

У Одесі відпочивали діти з Хайфи.


Петро Каландирець Одеса, 16 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Нещодавнє збройне простистояння Ізраїля і представників терористичної організації Хезболла схвилювало цілий світ. Не була виключенням і Україна.

Світлина на згадку про зустріч у мерії Одеси.
Міський голова Одеси Едуард Гурвіц надіслав меру міста побратима Хайфа (Ізраїль) пропозицію прийняти на оздоровлення і відпочинок групу дітей з постраждалих від бомбардувань районів. У відповідь на цей офіційний лист до Одеси прибула велика група молодих людей, які у ті сумні дні збройного протистояння, були так би мовити на передовій працюючи волонтерами.

Гості мали нагоду, протягом тижня, належним чином відпочити в Одесі. Працівники різноманітних управлінь міськвиконкому робили все можливе для того щоби враження від відвідин українського причорноморського міста були незабутніми.

Для молодих мешканців Хайфи організували десятки екскурсій. Вони мали нагоду відвідати Одеський оперний театр, Одеські катакомби, меморіальний комплекс „411 батарея”, гуляли центральними вуличками причорноморського міста. Їх особливо вразила архітектура міста. Спеціальна екскурсія була присвячена діяльності єврейської громади в Одеси. Змістовними та цікавими були і зустрічі з єврейською молоддю міста.

Не менш важливою була і поїздка до містечка Умань у Черкаській області. Тут гостей з Хайфи зацікавив не лише мальовничий парк і вражаючої краси природа. Особливої пошани заслуговує могила рабина Нахмана.

Групу молодих людей з Хайфи 16 жовтня прийняв і Одеський міський голова Едуард Гурвіц. „Ми щиро раді бачити вас в Одесі. Маємо надію, що час проведений в нашому місті був вам до вподоби. Дивлячись на вас я згадую як майже 15 років тому я з колишнім мером Хайфи, очолюючи одеську делегацію, домовлявся про побратимство наших міст. Одесу і Хайфу і сьогодні крім підписаних угод пов''язують люди і долі. Нині ви мали нагоду ходити вуличками які названі на честь людей, які багато зробили для Ізраїля, але були одеситами.

Так сталося, що чимало мешканців Одеси після розпаду СРСР переїхали до Ізраїля. Там вони знайшли все необхідне для продовження подальшого життя, але вони все одно залишаються одеситами”, сказав Одеський міський голова.

Едуард Гурвіц наголосив, що Ізраїль і сьогодні є на передовій у боротьбі світу з екстремізмом, анархізмом і тероризмом. „Ця важка боротьба, на мою думку, має завершитися обов''язково на користь Ізраїля. Я хочу вірити у те, що на вулиці Хайфи ракети більше падати не будуть. Без сумніву, взаємини між нашими містами побратимами будуть розвиватися і міцніти”.

Цього дня Одеський міський голова одержав від шанованих гостей чимало подарунків. Це книжки про Хайфу, різноманітні інші сувеніри.

Одна з учасниць ізраїльської делегації розповіла: „Ми повертаємося до Хайфи не лише з добрим настроєм. Маємо надзвичайно багато вражень. Особливо вразила гостинність міського керівництва і всіх одеситів в цілому”.
XS
SM
MD
LG