Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська опозиція має бути єдиною


Так вважає представник “Нашої України” Микола Катеринчук. Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” мають співпрацювати на основі угоди демократичної коаліції. Зазначає один з лідерів БЮТу Олександр Турчинов. Партія регіонів вважає, що перехід “Нашої України” в опозицію розколе виконавчу владу.

Микола Катеринчук
Так вважає представник “Нашої України” Микола Катеринчук:

“Суспільству цікава тільки об’єднана і сильна, дієва опозиція. Якщо буде дві-три опозиції – це нагадуватиме людей, які не визначилися. Головне завдання опозиції – протидія зовнішньому і внутрішньому курсу, який пропонує Партія регіонів”.

Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” мають співпрацювати на основі угоди демократичної коаліції. Зазначає один з лідерів БЮТу Олександр Турчинов:

“Невідомо, щоби “Наша Україна” відкликала свої підписи під цією угодою. Тобто, коаліція демократичних сил підписана і БЮТом і “Нашою Україною”. Саме це є підставою для формування того ж опозиційного уряду. Там навіть посади усі розподілені. Мені здається, що якісь нові формати, нові ідеї, приведуть до посміховиська”.

Сьогодні, виступаючи в парламенті лідер фракції “Нашої України” Роман Безсмертний оголосив про перехід блоку до опозиції.

Причиною цього стала відмова антикризової коаліції внести до коаліційної угоди текст Універсалу національної єдності.

Партія регіонів вважає, що перехід “Нашої України” в опозицію розколе виконавчу владу. Євген Кушнарьов:

“Наявність будь-якої опозиції у виконавчій владі – це є руйнівний процес, який несе в собі величезну небезпеку для держави. Не проблема, що “Наша Україна”, як парламентська фракція перейшла в опозицію. Проблема в тому, що у нас є велика проблема розподілу виконавчої влади на два табори. Це є президентська команда, а то є урядова команда”.

Сьогодні ж Партія регіонів виступила з ініціативою відновити роботу круглого столу за участю Президента, прем’єра, спікера та представників парламентських фракцій.
XS
SM
MD
LG