Доступність посилання

ТОП новини

"Помаранчеві" пропозиції "синьо-білому" прем’єру.


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 17 жовтня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) – З кінця літа голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва, яка є також депутатом місцевої облради від «Нашої України», оббиває пороги Кабміну. Область, яка дає до національної скарбниці кожну четверту гривню прибутку, має право і на більшу грошову допомогу з боку держави, вважає Надія Дєєва.

В.Янукович і Н.Дєєва на зустрічі у Дніпропетровську.
«Вибивати» в урядових кабінетах додаткові субвенції для регіону на наступний рік керівник Дніпропетровщини їздить із цілими стосами паперів і ретельно дібраними аргументами – їх готують усією адміністрацією, збирають з міст та районів. Надію Дєєву як фінансиста з багаторічним стажем найбільше дивує практика розподілу бюджетних коштів регіонам з огляду на кількість населення.

«Виходить парадокс – якщо населення не виживає в таких екологічно напружених умовах, то йому зменшують видатки на охорону здоров’я», –зауважує Надія Дєєва.

До Кабміну в пані Дєєвої ще кілька рацпропозицій – розпочати видобуток газу на Дніпропетровщині, де тільки з двох розвіданих родовищ можна було б взяти блакитного палива вдвічі більше від річної потреби області, та скасувати Закон «Про банкрутство», яким прикриваються підприємства, аби не повертати зароблене своїм працівникам, і таке інше.

А Кабінет Міністрів мовчить

Зі столичних кабінетів пані Дєєва, на відміну від часів Юрія Єханурова, зараз дуже втішних вісток не привозить – каже лише, що, пропозиції передала, профільні міністерства розглядають.

Наприкінці минулого тижня обласний центр відвідав прем’єр Віктор Янукович, і журналісти мали можливість довідатись у нього особисто, чи довго лежатимуть під столичним сукном дніпропетровські проекти. Прийняти пропозицію від жінки, навіть такої елегантної, як пані Дєєва, Віктор Янукович не обіцяв. Пролунала досить розпливчата фраза: «За результатами цієї роботи будуть відпрацьовані протокольні доручення. І там будуть питання не тільки регіону до Уряду, а й Уряду – до регіону».

Чи вистачить наснаги у «помаранчевого керівника» області?

Чи буде й надалі наполягати на своїх пропозиціях керівник Дніпропетровщини, наразі невідомо. Крісла під кількома її колегами в інших областях наразі захитались. Та й Надія Дєєва останнім часом всіляко наголошує на своїй незаангажованості – задля цього вона навіть полишила фракцію «нашоукраїнців», за списками яких потрапила до обласної ради. Ті навіть не образились – розуміють серйозність моменту. Та й це не єдина втрата, якої зазнала фракція президентської сили в облраді, – разом із Надією Дєєвою її полишило ще троє депутатів – хто пішов у власноруч створену фракцію, а хто до впливовіших «лазаренківців».
XS
SM
MD
LG