Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш заявив, що США змінять свою тактику в Іраку, але не стратегію


Тим часом високопоставлений посадовець Держдепартаменту США Альберто Фернандес в інтерв’ю арабському телеканалу «Аль-Джазіра» охарактеризував американську політику в Іраку зарозумілою і нерозумною.

Американські війська залишатимуться там до остаточної перемоги, наголосив президент Сполучених Штатів у суботу на зустрічі з вищим військовим командним складом, де обговорювали ситуацію в Іраку.

Тим часом високопоставлений посадовець Держдепартаменту США Альберто Фернандес в інтерв’ю арабському телеканалу «Аль-Джазіра» охарактеризував американську політику в Іраку такими словами:

«Ми намагалися зробити усе можливе, але я думаю, що у цій справі є багато приводів для критики, тому що Сполучені Штати в Іраку, без сумніву, проявили зарозумілість і нерозумність.

Ми недостатньо проаналізували, що буде з Іраком у майбутньому і можливість поразки там. Якщо ми станемо свідками поразки в Іраку, це не лише провал для Сполучених Штатів, це – катастрофа для усього регіону».


Альберто Фернандес, який очолює бюро із близькосхідних справ Держдепартаменту США, говорив арабською.

Невдовзі після появи цього інтерв’ю, представник Держдепартаменту США Шон Маккормак заявив, що слова Фернандеса були спотворені.
XS
SM
MD
LG