Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович заявляє, що Україна прагнутиме до енергетичної незалежності в партнерських відносинах із Росiєю


За словами прем''єр-міністра, Україна зацiкавлена в транзитi через її територiю росiйського газу до Європи й разом із тим хоче бути енергетично незалежною.


За словами прем''єр-міністра, Україна зацiкавлена в транзитi через її територiю росiйського газу до Європи й разом із тим хоче бути енергетично незалежною.

«Україна – це транзитна країна. Звичайно, ми хочемо на цьому заробити. Але окрiм цього, в України є бажання бути бiльш незалежною, тобто ми маємо прагнути до того, щоб здобувати якомога бiльшу кiлькiсть енергоносiїв як на територiї України, так i за її межами. I ось у цьому планi, звичайно ж, ми з Росiєю можемо побудувати взаємовигiднi партнерськi вiдносини. Все iнше - це деталi», – сказав Віктор Янукович в iнтерв''ю програмi «Вести недели» телеканалу «Росiя».

«На цьому етапi я вважаю, що ми домоглися головного – ми наших європейських партнерiв переконали в тому, що ми – Україна та Росiя – в змозi домовитися й створити гарантовані умови постачань енергоносiїв», – зазначив прем''єр.

А стосовно внутрішньополітичних проблем в Українi, вiн сказав, що не iснує антагонiзму мiж правлячою антикризовою коалiцiєю та пропрезидентською партiєю «Наша Україна».

«Зараз склалася ситуацiя таким чином, що, за великим рахунком, немає антагонiзму антикризової коалiцiї стосовно «Нашої України» й навпаки. Чим закiнчиться цей процес у парламентi, покаже час. Може бути, це будуть ситуативнi об''єднання у вирiшеннi якихось питань», – припустив Віктор Янукович.

«Так, можливо, це буде коалiцiя. Якщо це навiть i буде опозицiя, що цiлком природно, то ми абсолютно нормально до цього поставимося. Не може бути сильної влади без опозиції», – зазначив прем''єр.

Вiн також сказав, що питання про статус росiйської мови в Українi вирiшуватиметься або в парламентi, або на референдумi.

«Європейську хартію про мови в Україні ратифіковано. Вона працює. Немає сьогодні питань мовних у судах, у лікарнях, навчальних закладах. Державна мова - українська. Але російська мова, звичайно, це мова, яка вимагає, природно, певного статусу», – заявив Віктор Янукович.

Вiн також наголосив, що питання про Чорноморський флот Росії на українській території має бути вирішене до 2017 року, коли закінчується термін угоди про перебування російського флоту у Севастополі.
XS
SM
MD
LG