Доступність посилання

ТОП новини

Президент застерігає депутатів від втручання у слідство і судочинство в справі Щербаня


За словами Щербаня, за нього після прильоту до України поручилася група народних депутатів від Партії регіонів, зокрема Ян Табачник, Євген Гейллер та Михайло Мироненко.

Згідно з повідомленням офіційного інтернет-сайту глави держави, Віктор Ющенко називає взяття колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Щербання на поруки народними депутатами з парламентської більшості «красномовним, але вельми сумнівним жестом».

Президент вважає прибуття до України зі США Володимира Щербаня «видворенням людини, яка на батьківщині підозрюється у кількох дуже серйозних злочинах».

Глава держави вдячний американській стороні, яка повернула українським правоохоронцям їхнього підслідного.

Президент наголошує, що остаточне слово у справі Щербаня має сказати тільки суд: «Перед правосуддям рівні всі. Сьогодні слідство має кваліфіковано довести обґрунтованість звинувачень. У цьому зацікавлені всі: і сам Щербань, і правоохоронці, і суспільство, і уряд, і парламент, і Президент».

Володимир Щербань сьогодні повернувся в Україну зі США, де його було затримано 12 жовтня 2005 року за порушення візового режиму.

Генпрокуратура прийняла рішення обрати для екс-губернатора як міру запобіжного заходу - взяття на поруки. За словами Щербаня, за нього після прильоту до України поручилася група народних депутатів від Партії регіонів, зокрема Ян Табачник, Євген Гейллер та Михайло Мироненко.

В Україні Володимира Щербаня звинувачують у скоєні низки тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших. Сам Щербань вважає себе невинним.

Володимир Щербань займав посаду голови Сумської обласної держадміністрації з грудня 2002 року по січень 2005 року.
XS
SM
MD
LG