Доступність посилання

ТОП новини

В аеропортах країн Євросоюзу запровадили нові правила провезення багажу та рідин


Ці заходи будуть чинні на летовищах усіх 25 країн ЄС, заморських територій Франції, а також Норвегії, Ісландії і Швейцарії.

За ними, парфуми, зубну пасту та інші рідини й подібні речовини, які пасажир хоче взяти з собою в літак, потрібно пакувати у прозорі пластикові пакети. Об’єм кожної склянки не має перевищувати 100 мілілітрів. Максимальний розмір пакета — приблизно 20 × 20 сантиметрів. Кожен пасажир може взяти лише один такий пакет, який треба подавати на контроль безпеки окремо від інших речей.

Пасажирам літаків також дозволили купувати спеціально запаковані напої у магазинах аеропортів. Їх заборонено відкривати до контролю безпеки, а в разі польоту з пересадками і до останньої пересадки.

Дозволено провозити без обмежень ліки та дитяче харчування, але співробітники аеропортів перевірятимуть їхню безпеку, а пасажир повинен бути готовий довести їхню необхідність.

Будь-які рідини та схожі речовини, які власники не запакують належним чином і нестимуть до літака, вилучатимуть.

При цьому перевезення таких речовин у багажі не обмежується.

Так само треба виймати і подавати на контроль окремо великі електронні прилади (як, наприклад, комп’ютери). Окремо перевірятимуть і верхній одяг.

Ці заходи будуть чинні на летовищах усіх 25 країн ЄС, заморських територій Франції, а також Норвегії, Ісландії і Швейцарії.

Європейські країни посилили заходи безпеки в аеропортах у серпні, коли британські спецслужби викрили низку терактів, які планували здійснити на міжнародних рейсах.
XS
SM
MD
LG