Доступність посилання

ТОП новини

Чи стане Київська книжкова виставка конкурентом Львівського форуму видавців?


Богдана Костюк Київ, 9 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні у Києві понад двісті видавництв з України і сусідніх держав збираються на Дев’яту міжнародну книжкову виставку. Видавці очікують, що вона стане достойним конкурентом Львівському форуму видавців. Читачі сподіваються придбати книги улюблених письменників.


У першу чергу, варто чекати нових книжок. Так, видавництво Києво-Могилянської академії презентуватиме понад сто книг з історії і культури України, тернопільська “Джура” – поетичні збірки сучасних українських авторів, польські видавці пропонуватимуть сучасну коротку прозу, російські – фотоальбоми з архітектурними та історичними пам’ятками Москви і Санкт-Петербурга. Метою виставки один з її організаторів, директор видавництва “Факт” Леонід Фінкельштейн називає наступне:

“Найголовніше завдання для нас, українських видавців, – виходити не на міжнародний рівень, а на рівень український. Тому що у нас потуги до закордону набагато більші, ніж потуги до власної країни. Я від цієї виставки чекаю того, що набагато більше людей – наших з вами пересічних українців, людей, які живуть у наших містах, – будуть просто читати українську книгу. Головне гасло видавництва “Факт”: “Російськомовний – україночитаючий”. Я вважаю, що цього року книжкова виставка ... що на ній буде ще більше відвідувачів – для цього було багато зроблено”.

Уперше в рамках книжкової виставки відбудеться благодійна акція. Про неї розповідає голова українсько-канадського “Товариства захисту дітей” Марина Криса:

“Ми робимо виставку робіт дітей з інтернатів, яка має назву “Книжка очима дитини”. Практично, це сприйняття дітьми книги, бо є різні роботи по своїх тематиках. Там є такі: “Я люблю читати”, “Моя перша книжка”... Дітки малювали, вільна тема була для них. Понад 140 робіт діти вислали з 18 інтернатів і десять інтернатів навіть вибрали переможців (конкурсу малюнку)”.

А чого чекають читачі? Слово бібліотекарці з Ніжина, палкій прихильниці сучасної української поезії Олені Єкименко:

“У нас дефіцит підручників, вони занадто дорогі. Це психологія, правознавство, економіка, педагогіка. У принципі, треба оновлювати весь фонд, хоча б по одній книжці”.

Видавці, учасники виставки, гарантують, що пані Олена зможе придбати потрібні підручники для бібліотеки, а для себе – поетичні збірки улюблених письменників.
XS
SM
MD
LG