Доступність посилання

ТОП новини

Нові імена лауреатів Міжнародного конкурсу піаністів пам’яті Еміля Гілдельса.


Леся Олійник Київ, 9 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Одесі стали відомі імена переможців третього Міжнародного конкурсу піаністів пам’яті Еміля Гілельса. Цей конкурс присвятили 90-річчю з дня народження видатного музиканта.

Дитинство і юність Еміля Гілельса пов’язані з Одесою. Пам’ять свого видатного земляка місто вшановує проведенням міжнародного конкурсу піаністів. Цьогорічний, третій конкурс зібрав 38 учасників із 12 країн, серед яких Україна, Росія, Франція, Німеччина, Бєларусь, Японія, Грузія, Китай.

Професор Одеської консерваторії, композиторка Кармеллою Цепколенко повідомила по телефону кореспонденту Радіо Свобода результати творчого змагання піаністів. Як сказала пані Цепколенко, уже з першого туру конкурсу (а їх усього три) безсумнівним лідером став наймолодший учасник – 17-річний студент Новосибірського музичного коледжу Павел Колосніков. За її словами, слухачів вразила яскрава, віртуозна гра юнака.

Друге місце здобули Александр Піроженко із Санкт-Петербургу та Алексей Чернов з Москви. Представники України посіли лише третє та п’яте місця, розділивши їх зі своїми колегами з Москви, Тбілісі і Мінська. Наслідки конкурсу прокоментувала Кармела Цепколенко: „Російська школа показала найбільші результати. Але ж тут є поправка. Тому що, наприклад, перша премія Павел Колєсніков він вчився у професорки, яка була вихована в Україні. Олександр Піроженко – друга премія. Це також київська школа, він виховувася в Київській консерваторії. І тут виникаю питання: що сталося, чому всж таки Україна зайняла третє й четверте місця Тут можна говорити про історію, яка розкидала багатьох вихованців о всьому СРСР.”

Пані Цепколенко переконана, що наступний конкурс піаністів пам’яті Гілельса стане більш успішним для представників України.
XS
SM
MD
LG