Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Чи доречно зараз відзначати річницю помаранчевої революції? Які проблеми будуть найрезонанснішими на з’їзді “Нашої України”? Чому люди стали масово виписуватися з власних квартир?


Ірина Біла

Київ, 10 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Рік тому вони ще змогли зібратися разом. Була "та сама" погода, "ті самі" люди і навіть Ющенко - цей "ключ від дверей свободи" (як колись метафорично висловився Юрій Луценко). І хоч віри їм було вже менше, але шанс усе виправити ще залишався. Сьогодні, як зауважує газета “День”,

втративши майже все, вони продовжують писати різні "сценарії" до одного Свята. Свята Свободи. Журналісти “Дня” вирішили поцікавитися у експертів: чи доречно зараз відзначати річницю помаранчевої революції? Відповіді – в матеріалі "Прийшовши до влади, треба бути владою", або кілька незручних запитань до річниці Майдану”.

Завтра «Наша Україна» проведе вирішальний етап свого з''їзду. Чи спроможеться партія на анонсовані зміни? Тему досліджує газета “Україна молода”. Журналісти зауважують на проблемах, які матимуть найбільший резонанс. Це - єдність партійної команди та гамування амбіцій політиків, які буцімто домагаються розколу «Нашої України». Докладніше про очікування з’їзду та можливі несподіванки – в статті “Наша” візьме?”

Андріївська церква в Києві розколюється на чотири частини, - попереджає газета “Сегодня”. Рішення влади укріпити схили, на яких стоїть Андріївська церква, виявилося доречним. Адже на стінах вже з’явилися тріщини, і в недалекому майбутньому може зруйнуватися паперть.

В цьому ж числі видання попереджує, що незабаром статистика може засвідчити різке зменшення кількості українців. І не через міграцію або ж погану демографічну ситуацію, а через масові виписки з квартир городян. Причина: заощадження на комунальних послугах, які нараховуються в залежності від кількості прописаних в помешканні.

Газета “Вечірній Київ” переймається скляними відходами. Нині приймальні пункти склотари розкидані по всьому місту. І у кожного є свої клієнти: постійні - їх найбільше, хоча хтось приходить сюди раз на місяць або й на рік, а дехто взагалі забув про їх існування. Що думають кияни про пляшковий бізнес і чи здають самі скляну тару на приймальні пункти? Цій темі присвячено добірку під назвою “Без порожньої пляшки не розберешся”.

Болі в животі, нудота і важкість у шлунку можуть бути ознаками осінньої депресії. Відрізнити захворювання органів травлення від неврозу допоможе гастроентеролог. Що означає раціонально харчуватися? Чи корисно запивати їжу водою? Які методи діагностики допомагають уточнити діагноз? На ці та інші запитання сьогодні під час прямої телефонної лінії в редакції газета “Факти” відповідатиме фахівець – гастроентеролог.
XS
SM
MD
LG